2160 Mooi Waterland

Ik voel nog steeds dat we vrij zijn. Eerst Bevrijdingsdag en nu alweer zaterdag. Het houdt maar niet op. We voelen ons zo vrij dat we er eigenlijk ook echt even uit willen. Het begint al direct bij de toespraak op de Dam van André van Duin. Zelden heb ik op die plek zo’n rustige, duidelijke, heldere toespraak gehoord. Iemand die gewoon zegt dat het fijn is om hier te wonen omdat je in alle vrijheid mag zijn wie je bent.

Die vrijheid is niet per se iets wat je krijgt, het is iets wat je geeft aan de ander, laat die ander vrij in haar of zijn wens om te zijn wie zij of hij is. Nu maak ik het al bijna ingewikkeld. Het is moeilijk om het zo makkelijk uit te leggen als André.

In ieder geval genoeg vrijheid om er even tussenuit te willen. Even weg van Waterland naar een andere stad, even naar zee, naar de bossen. Naar het buitenland kan bijna nog niet, maar er is genoeg moois te beleven in Nederland zelf. Zelfs van Waterland kun je zeggen dat het met de dag mooier wordt. Dat er mensen zijn die zich daar elke dag het snot voor de ogen voor werken is voor mij een hele geruststelling.

Ik kan het dan ook goed begrijpen dat iemand als wethouder Jelle Kaars de pijp aan Maarten geeft. Heel verstandig dat hij het wat rustiger aan doet. Iemand die met alle tegenwerking die hij te verduren krijgt zo hard werkt om het Galgeriet voor elkaar te krijgen zo benaderen zoals dat in de raadsvergaderingen van de goede gemeente Waterland de gewoonte lijkt te zijn heeft het volste recht om af te treden en daarbij gezondheidsredenen aan te voeren. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ik vind het fijn dat hij het zijn tegenstanders niet gunt dat hij vanwege hun geargumenteer is opgestapt. Laat ze het maar lekker uitzoeken met dat Galgeriet, als het er ooit nog komt. We leven tenslotte in een vrij Waterland en laat dat alsjeblieft zo blijven. Dan maar geen Troeterplein.

Ate Vegter, 8 mei 2021

Ik nestel mij in het warme bont van mijn moeders jas:
www.atevegter.wordpress.com/160

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s