2162 Moederdag

We zitten nog in Den Haag en we winkelen in de regen. Kan ons wat schelen. We zij al blij dat we kunnen winkelen en dat we zowel bij de H&M als de Flying Tiger in de regen in de rij moeten staan deert ons niet. Het geeft ook verbroedering met de andere mensen in de rij, die we wel op afstand houden, dat spreekt.

In de H&M zwerven Lief en Piep enthousiast over de kinderafdeling, terwijl ik even op een krukje uitrust van alle bekommernissen, wanneer een moeder met een kindje van hooguit vier in een rek naast mij begint te harken. Het meisje heeft een T-shirt met de tekst Pink Floyd uitgezocht, maar de moeder zegt dat ze het raar vindt om met een tekst te lopen waarvan je niet weet wat het is. Ik zeg dat ik het wel leuk zou vinden om door haar aan Pink Floyd herinnerd te worden en dat je teksten niet voor jezelf maar voor de ander draagt. De moeder gaat sneller overstag dan een schip kan wenden en legt het T-shirt in haar mandje.

Na het winkelen halen we de Volvo op en laden hem in. We zwaaien Jorg vaarwel en zoeven op de cruise control naar huis. Wat is het toch fijn om thuis te zijn, in een huis dat precies past, waar alle afstanden kloppen en waar alles is waar het zit. Ik kan er altijd ongegeneerd van genieten. We kijken samen naar de gezinsfilm Mannen van Mars, we lachen en dan gaan we naar bed.

We worden wakker op Moederdag. Ik zet koffie en Piep haalt twee dozen met kadootjes onder haar bed vandaan. Veel ervan is zelf gemaakt. Ontbijt op bed daar doen we niet aan, maar kadootjes bij het wakker worden, daar kan je Lief wel voor wakker maken. Opnieuw een prachtige pentekening van Lilly en theedoeken van Rice en Tony Chocolonely mag natuurlijk niet ontbreken. Het is een goed begin van een mooie dag, het gaat warm worden zeggen ze en dan vanmiddag ook nog de klassieker: Feyenoord – Ajax. Met weemoed denk ik terug aan mijn eigen klassieker, de rode Volvo 240. Wat een dag.

Ate D. Vegter, 10 mei 2021

Flitsen met groep 4:
www.atevegter.wordpress.com/162

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s