2166 Vrije Vrijdag

Het is vandaag met alles een beetje er tussenin, zowel met het grijze weer als met de vraag wat gaan we doen? Ik hou wel van die gewone dagen die bijzonder worden door hun broer of zus, net wat je wil. Stille zaterdag, de dagen tussen kerst en oud en nieuw, de dag tussen vier en vijf mei en de dag na Hemelvaart, mooie dagen.

Gisteren wist iedereen wel wat te verzinnen. Je ging dauwtrappen, of je ging naar de kerk, of je ging eindelijk weer eens op een terrasje lunchen. Wij zaten gisteren tussen de middag, zo’n prachtige tijd, tussen de middag, bij De Waegh voor de lunch. Het zat er bomvol. De Kopen Vis zat vol, Beucqz zat op alle plaatsen in de zon vol. 1614 valt rond het middaguur altijd in de schaduw, dus daar zat niemand. Bij De Waegh konden we nog net een plekje onder het afdak krijgen, waar normaal de kerststal van Herman van Elteren staat, wat ik wel een mooie gedachte vond op Hemelvaart, want elk verhaal heeft een begin en een einde. Even later mochten we toch nog verhuizen naar een plekje in de zon.

In de middag gingen Piep en Lief naar Strandvier op het Hemmeland, ik bleef thuis wat lezen, en tegen borreltijd kwamen ze weer terug samen met JenS en MenI voor de borrel, want wij hebben een nieuwe Airfryer en die moest uitgeprobeerd worden. De bitterballen en andere snacks lieten zich goed smaken en de wijn vloeide overvloedig, zodat ik halverwege maar wat flessen heb weggebracht naar onze lege-flessenverzamelplaats, want je wil ook niet in opspraak geraken, niemand ziet dat de helft alcohol vrij is en je hebt een naam voordat je het weet, niet dat het mij wat kan schelen, maar je sleurt iedereen mee en dat wil je ook niet.

Om weer wat bij te komen bestelden we sushi bij de Four Seasons en zo viel de dag vanzelf in de avond. Tot feestelijk besluit bleef Stas bij Sofieke slapen, maar daarna was het toch echt tijd voor Kurt Wallander om onze dag te bedaren met een drievoudige moord. Vandaag doen we rustig aan. Alles blijft leeg.

Ate Vegter, 14 mei 2021

Wie kijkt Netflix:
www.atevegter.wordpress.com/166

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s