2174 Er zijn er twee jarig! Hoera!

Vandaag is het dan zover. Je wordt het ook niet elke dag, maar Lief en haar tweelingzus hebben vandaag een mooie afgeronde leeftijd bereikt. Zeker bij elkaar opgeteld is het een leeftijd die we allemaal graag willen worden. Van harte gefeliciteerd samen! Het is nog vroeg en het huis is nog stil maar straks, wanneer iedereen wakker is, dan zullen de feestelijkheden opnieuw losbarsten.

Verder is het hier stil en groen, hetgeen uitnodigt tot wandelen en mooie gesprekken. Zo zijn we gisteren al helemaal het bos in geweest, wat hier om de hoek ligt, nee, erger nog, het huis staat als het ware knibbel knabbel knuisje midden in het bos. Dat heb je eerst niet zo in de gaten omdat de bomen niet in de kamer staan, maar buiten word je overspoeld door de natuur, zeker als het regent, wat hier tussen de buien door het geval is.

Maar het is met alles zo, als je je er op instelt valt het allemaal wel mee, kilometers rijden, in de file staan, dat vond ik gisteren behoorlijk nostalgisch moet ik zeggen, en nu we het er toch over hebben, vijftig worden in een vakantiehuisje in de regen, het is allemaal goed te doen.

En die natuur, die is best overdadig. Ik hoor de hele tijd vogels, ik ken mensen die ook al die fluitjes en zingertjes kunnen determineren, maar behalve de koekoek en de karekiet determineer ik niet. Gisteren zagen we wel een fraaie bonte specht aan een boom kloppen. Was verder niemand thuis, maar dat kon hij ook niet weten.

Nu ja, de dag is nog jong. Straks gaan we lekker koffie drinken, cadeautjes geven en taart eten en dan moeten we verder maar zien hoe het loopt. Het zal wel wandelen en winkelen worden. Nee, Haaksbergen is zo gek nog niet en van hieruit is het vlakbij.

Ate O. Vegter, 22 mei 2021

Het weer van het Winteravondstraattheater:

www.atevegter.wordpress.com/174

Advertentie

3 Comments

 1. Lieve Ate en Laura,

  Van harte! Maak er een mooi weekend van.

  Onstuimig weer, pas maar op in het bos. Maar als je er toch bent……en toevallig een heel uitzonderlijk exemplaar boom tegenkomt, maak je dan een foto voor het Bomenstichting Insta account? Much obliged.

  Groet,
  Ines

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s