2175 En de winnaar is…

De dag begint met ontbijt en kadootjes uitpakken in de glazen zaal. Laura krijgt een lekker luchtje van Guess Seductive, een mooie glimlach van Smyle en een Apple Watch van Piep en mij. Van Jens krijgen we samen een etentje bij de Scheepskameel zodra het weer kan en mag. Na het eten gaan we winkelen in Haaksbergen. We zijn er nu toch, nieuwe schoenen voor Piep, nieuwe kleren voor de boys en gebak van de Hema, want we hebben wel wat te vieren vandaag. Het regent een beetje, maar dat geeft niet, want het meeste valt ernaast, zoals mijn optimistische goede vader zei. De mensen in de winkel zijn hier vriendelijk en behulpzaam, zonder opdringerig te zijn. Ik weet niet precies hoe ze dat doen, maar ze doen het goed. Ze praoten wel een bietje lokaal, maar dat is ook niet erg.

Tussen de middag lunchen we in de glazen zaal en daarna wordt er gewandeld. Ze lopen een uur of twee richting de watermolen, die hier vijf minuten vandaan staat. De kids vermaken zich buiten of op hun schermen en ik doe even een dutje, waarna ik op advies van Koene begin in Donkerdrif, een retespannende thriller van Deon Meyer. We eten asperges met eieren, aardappels en ham of zalm. De kids eten kindereten, pizza of pasta.

Dan is eindelijk het moment daar en gaat de tv aan. We luisteren naar een paar mooie liedjes te midden van een hoop visueel geweld, Balkan Blues en Oost-Europese slutpop en na een zinderende strijd tussen Zwitserland en Franrijk gaat Italië er met de winst vandoor. Die zag ik niet aankomen, maar het is ze van harte gegund. Volgend jaar graag een Songfestival met alleen de West-Europese landen, dat zal een hoop tijd schelen.

Ate D. Vegter, 23 mei 2021

Internationale Transporten:
www.atevegter.wordpress.com/175

 

4 Comments

 1. Persoonlijk vond ik Portugal en Bulgarije goed, met mooie liedjes en redelijk goed gezongen. Ik had NL nog niet gezien, maar ik snap wel waarom ze zo laag eindigden (het klonk een beetje ielig).
  Ook goed vond ik dat de twee Franstalige liedjes zo hoog eindigden. Een revival van de chanson wellicht. Heeft het publiek toch een goede smaak.
  En de show vond ik bij vlagen verbijsterend goed, de digitale ondersteuning van de liedjes was soms ijzersterk.
  En ja, het duurt wel heel lang, maar dat hoort erbij.
  Ik las net dat er in NL nog nooit zo veel mensen hebben gekeken. Zou dat iets met de coronatijd te maken hebben?

  Geliked door 1 persoon

   1. Nou, jij bent de eerste die ook zegt dat ik iets mis…dan volgend jaar misschien toch eens proberen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s