2176 Van Haaksbergen naar huis

We zitten alweer voor de derde dag in Haaksbergen en vandaag is ook onze dag van vertrek, maar we mogen hier nog de hele dag blijven. Wat te doen na het ontbijt? Dat is de grote vraag. We willen graag iets doen waar zowel de jongelui als de oudere, maar ook de middengroepen zich goed in kunnen vinden. We kunnen kiezen uit zwemmen, te koud, wandelen, al gedaan, hardlopen, te weinig voorstanders, of fietsen, ja! Fietsen, dat is leuk, en voor iedereen goed te doen. Het kost wel even moeite om de grote jongens van de bank te krijgen, maar het lukt en inmiddels hebben we ook al het adres van een fietsverhuurbedrijf gevonden.

We rijden er in opperbeste stemming heen. In onvervalst Achterhoeks worden we keurig en vriendelijk geholpen. De jongens en de jongere ouderen een mountainbike, Piep wil graag terugtrapremmen, maar kiest later voor het parcours van de crossfietsen en Lief wil het liefst een gewone fiets. Dan komt iemand op het idee dat voor mij een e-bike heel geschikt is, en ondanks dat ik het niet zelf heb verzonnen, is dat het beste idee van de dag. We rommelen wat en maken dan uiteindelijk twee groepen, Jens en de kinderen voor het cross parcours en Lief en ik blijven op de weg. Zo fietsen we de hele dag gezellig door de Achterhoek, Twente en Duitsland, want eenmaal over de grens ben je plotseling helemaal op vakantie met andere verkeersborden en rare huizen. We doen een rondje um die Kirche und dann wieder zurück nach die Niederlande.

Vlak voor de grens drinken we een biertje. De eigenaar reageert vrolijk op mijn Rolling Stones hoodie en citeert de Italiaanse deelnemer aan het Songfestival: Rock ’n Roll never dies, en zo is het maar net. Dan fietsen we weer terug naar de Volvo. We eten nog een aspergesoepje en ruimen alles op. We leveren de sleutel in en gaan op weg naar huis. Wel nog even bij mijn zus langs, wat altijd gezellig is, maar daarna gaan we ook echt naar huis. Dat is altijd het leukste van even er tussenuit: heerlijk thuiskomen, waar alles staat waar het moet staan en waar je kunt slapen in je eigen bed.

Ate O. Vegter, 24 mei 2021

Miezerig mooi:
www.atevegter.wordpress.com/176

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s