2184 De eerste keer

Je bent het eerste vriendinnetje waar ik wat langer verkering mee heb. Ik moet er nog aan wennen. Jij schijnt het allemaal gewoon en vanzelfsprekend te vinden. Daarmee maak je alles gemakkelijk voor mij. Een nieuwe wereld opent zich, niet alleen door onze liefde, maar ook door de reactie van de wereld om ons heen, die ons er opeens bij vindt horen, een gevoel wat ik niet zo goed ken.

We gaan naar Amsterdam. Ik heb afgesproken met mijn broer en we gaan daar op bezoek en luisteren naar Innervisions van Stevie Wonder. Mijn moeder denkt dat we hier ook slapen maar ’s avonds trekken we naar de Sleep-in op de Rozengracht, waar we in deze vreemde en vertrouwde omgeving onze maagdelijkheid verliezen. In de ochtend wassen we elkaar in een grote badruimte te midden van allemaal andere naakte mensen. Ik vind het net zo vanzelfsprekend als bijzonder, maar ik weet ook dat ik geen stap verder zal zetten in deze hartelijke wereld, ook al ontvangt zij ons met open armen. We gaan vandaag weer terug naar huis en morgen weer naar school.

Maar eerst gaan we nog naar Madame Tussauds , waar ze foto’s maken van alle bezoekers, en wij onze foto van de muur plukken en meenemen. Daarna gaan we naar het Amsterdams Historisch Museum, waar we deze beelden zien staan. Je kijkt minutenlang helemaal verstild, totdat ik een foto maak, hoezeer dat hier ook verboden is. Een week later is het rolletje vol en laat ik de foto’s ontwikkelen en afdrukken. Ik zie je opnieuw staan met al je liefdevolle aandacht voor die ouwe knakkers en ik voel je warme liefde helemaal opnieuw door mij heen stromen. Op dat moment weet ik ook al dat ik het over niet al te lange tijd zal uitmaken, omdat ik het bestaan samen op die manier nog niet aankan. Ik droog je tranen als het zo ver is, maar daarmee is het hoe dan ook voorbij.

Ate O. Vegter, 31 mei 2021

Sporten is gezond:
www.atevegter.wordpress.com/184

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s