2188 Een grote tent

Meestal schrijf ik alleen over mijn militaire diensttijd op Prinsjesdag, maar vandaag maak ik een uitzondering. Ik heb namelijk een grote tent nodig, zo’n grote militaire tent, waar de staf van het kinderkamp van 23 tot 25 juni kan overleggen, spullen opslaan en andere leidinggevende activiteiten kan ontwikkelen om het kamp van de 23 kinderen van groep acht te doen slagen.

Er is vast wel een van mijn militaire vrienden die nog goede connecties heeft met de foerier of die anderszins beslag weet te leggen op daartoe geschikt materieel, of die wellicht in de opslag nog een tent heeft liggen voor het geval dat. Dit nu is typisch zo’n geval dat. Wil diegene die zo’n mooie grote tent voor ons ter beschikking heeft zich hieronder kenbaar maken. Ik kom hem graag overal vandaan ophalen.

Als tegenprestatie zal ik wat herinneringen ophalen aan mijn militaire diensttijd, die begint bij het OCMA in Middelburg, waar ik opgeleid wordt tot compagnies sergeant majoor administrateur (SMA). Een hele mond vol, maar ook een leuke tijd.

Het meest bijzondere aan deze tijd is dat ik voor het eerst in mijn leven een proef Militaire Lichamelijke Vaardigheid afleg, wat iets heel anders is dan onze gebruikelijke lichamelijke vaardigheden, en daar na eindeloos veel trainen en zorgzame begeleiding van de sporttrainers ook voor slaag. Mandragen: 50 meter, 100 m snelloop: 16 sec, 2000 m duurloop (met bepakking): 9 min, 11 sec, 6000 m veldloop: 29 min 45 sec, net binnen de norm van 30 minuten, moeiteloos voortgejaagd door een enthousiaste trainer die als een haas met mij meeloopt. Wat een liefde en zorgzaamheid. Wist iemand dat van het Nederlandse leger? Verspringen: 3.80 m, handgranaatwerpen (bij mij zijt ge veilig!): 32 m, touwklimmen: 7,5 meter, terwijl als er iets is waar ik wel een gruwelijke hekel aan heb, dan is het wel touwklimmen, maar als ze met drie gasbranders onder je staan, dan wil je wel. Zwemmen 2 m 29 sec, ik weet niet hoe lang.

Zo haal ik mijn officiële MLV-diploma, het diploma Militaire Lichamelijke Vaardigheid, de blauwe versie omdat ik ook heb gezwommen, inclusief medaille, die ik nu helaas nergens meer kan vinden. Later word ik ook nog scherpschutter op pistool en Uzi, maar dat is weer een ander verhaal. Volgende keer meer over de Garde Grenadiers in Arnhem, waar ik van maart 1976 tot en met februari 1977 diende als admeur van de Koningscompagnie. Heb je toevallig zo’n tent liggen? 06-40135705

Ate Vegter, 4 juni 2021

De droom van het Hemmeland hotel:

www.atevegter.wordpress.com/188

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s