2203 Voorbij

Nog even en het is gedaan met de mondkapjes. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar binnenkort hoeven we dat floddertje niet meer te dragen. Ik heb er echt een hekel aan, vooral ook omdat mijn favoriete mondkapje van de Rolling Stones heel benauwd zit. En soms kom ik er naar de Deen toe fietsend achter dat ik het vergeten ben en dan moet ik het hele end terugfietsen. Ik durf echt niet bij de pakjesbalie om een mondkapje te vragen.

Dat hoeft straks allemaal niet meer en we kunnen ook weer gewoon aan het werk op het werk. Ik zie nu al veel mensen naar hun werk gaan en ik denk dat er straks een heleboel blijven thuiswerken, dus dat verschil zal niet zo groot zijn. Hoe lang zal het dan nog duren voordat de crisis echt voorbij is en we elkaar weer kunnen omhelzen? Er wordt hier en daar al dik geknuffeld en ik doe het zelf ook soms, maar alleen bij hele lieve mensen waarvan ik geen idee heb hoe ze corona opgelopen zouden kunnen hebben. Straks mag iedereen weer zoenen dat het een lieve lust is. Ik denk dat ik niet de enige ben die liever op bescheiden schaal kust, maar we zullen zien hoe dat uitpakt.

De vraag is wel wat er eerder voorbij zal zijn, corona of de Deen. De Deen zal in de tweede helft van het jaar stoppen, zeg oktober. Zullen we dan al helemaal bevrijd zijn van alle coronamaatregelen of zitten we dan in de vierde golf? Zal er niet altijd een kleine ondertoon van corona blijven hangen? Of duikt er volgend jaar al een nieuw virus op? Ik zal de Deen wel gaan missen met haar vriendelijke gezelligheid en haar bloemen bij de ingang. Maar ook de saamhorigheid van mensen die met een mondkapje op afstand van elkaar houden om samen de crisis door te komen. Dat gevoel van samen tegen corona zal ik ook gaan missen. Wat moeten we nou als straks alles voorbij is? Samen naar de Albert Heijn of de Dekamarkt? Dat voelt nog niet als normaal.

Ate F. Vegter, 19 juni 2021

De ogen van mijn moeder:
www.atevegter.wordpress.com/203

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s