2205 De oplossing voor iedereen

De jongen houdt van politiek, maar vraagt zich wel af waarom die partijen het zo ingewikkeld maken. Het is immers zo simpel. Neem nou de Tweede Kamerverkiezingen, hoe eenvoudig is dat? Het kan toch bijna niet eenvoudiger? Iedereen weet dat het einde van het een het begin van iets anders is. Zo is de einduitslag van de verkiezingen het begin van de onderhandelingen en het einde van de onderhandelingen is het begin van een nieuw kabinet. Daar is geen speld tussen te krijgen. Je hoeft alleen maar te rekenen en te luisteren en door – te – pak – ken.

Het motorblok van VVD, D66 en CDA wordt de kern van het nieuwe kabinet. Dat wist je al na een dag. Wie wil daarbij? Judas van de ChristenUnie heeft zichzelf op Stille Zaterdag (!) al buitenspel gezet dus die kan nu niet meer meesmuilend meedoen. PvdA en Groen Links willen alleen samen en VVD en CDA willen alleen met een van hen tegelijk, niet met allebei. Gaan ze echt niet doen. Helaas praten ze daar nu al maanden over. Dat steekt de jongen wel een beetje. Wat een domweg. Wat een tijdverspilling.

Er blijft nu nog één variant over, die er vanaf de eerste dag al uitsprong als de beste oplossing. De motor van VVD, CDA en D66 met Volt, zodat die oude benzinemotor een e-kabinet wordt. Het leek de jongen allemaal zo mooi en zo gemakkelijk, en het kon ook vanaf de eerste dag, maar nu Omtzigt uit het CDA is gestapt, verliest deze hippe combinatie haar meerderheid. Nu weet de jongen het ook niet meer. Hij zit in een impasse. Niet elk verhaal kan goed aflopen.

Ate Vegter, 21 juni 2021

Werken bij de schoenmaker -2:
www.atevegter.wordpress.com/205

2 Comments

  1. Ik zie dat de poes ook al naar een oplossing op zoek is :-).
    Misschien moeten we maar eens een minderheidskabinet proberen en per beleidsveld een meerderheid zoeken.
    Anders komen nieuwe verkiezingen snel in zicht (denk dat het CDA dat niet zo ziet zitten).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s