2206 Blote voeten

Ik loop al een tijdje op blote voeten. Sinds het zo warm is doe ik dat en nu het regent vind ik het niet fijn om mijn slippers weer aan te trekken. Ik blijf voorlopig op blote voeten lopen. Blote voeten binnen en in de tuin is prima, maar daarbuiten is spannend. Even naar de Volvo heen en weer kan nog maar op blote voeten met diezelfde Volvo naar Amsterdam is wat anders. Het is ook fijn. Het voelt robuust.

Vanmorgen zie ik dat ik het kussen in de stoel op de steiger heb laten liggen. Dat is de stoel waarin ik zit te vissen voor Tommy en Lilly. Ik loop naar buiten in mijn pyjama in de regen en op blote voeten. Eerst een stukje over het terras daarna over het natte gras. Door nat gras met je slippers is vervelend, want dan worden ze nat, maar op blote voeten is heerlijk, zeker als het nog regent. Ik voel mij in die enkele minuten terugkeren naar de natuur. Ik hoor in de regen, als het regent. Ik geniet ervan, ik pak het kussen en loop terug. Door het zachte gras en daarna over het harde terras. Je voelt alles met blote voeten. Ik pak ook nog een kussentje van de andere stoelen en zet ze samen rechtop in de werkkamer te drogen.

Nu nog de deurtjes van de buitenbieb dichtdoen. Ik loop door de steeg, sluit de deurtjes en loop weer terug. Waarom voelt dat zo spannend op blote voeten en in pyjama op de openbare weg? Mag niemand het zien? Soms doen voorbijgangers de deurtjes dicht als het regent. Dat vind ik fijn. Nu ga ik nog even naar buiten in het gras staan om een foto van mijn voeten te maken. Ik ben net naar de pedicure geweest dus dat kan best.

Ate Vegter, 22 juni 2021

Honger of Bowie:
www.atevegter.wordpress.com/206

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s