2209 The Rolling Stones

De Rolling Stones lopen als een pad van kiezelsteentjes dwars door mijn leven. Soms kruisen onze paden zich en soms houden we wat meer afstand. Ik weet nog hoe we in de jaren zestig op thuisfeestjes dansten op de muziek van (I can’t get no) Satisfaction en ik weet ook nog hoe geschokt ik was door het overlijden van Brian Jones. Het nieuws van zijn overlijden haalde het nieuws dat hij door Mick en Keith uit de band gezet was razendsnel in zodat wij allemaal dachten dat hij als Rolling Stone de geest gaf, wat niet het geval was. De raadselen rond zijn dood zijn nooit echt opgelost.

Ook niet door de Rolling Stones kalender 365 Licks, die sinds pakjesavond vorig jaar op onze wc hangt. Het is echt een kalender voor fans als ik. Je leest wat er jaren geleden precies op die dag gebeurde. In welke kroeg zat Charlie vroeger te jammen en wanneer speelden ze Emotional Rescue? Ze speelden het maar één keer omdat Keith er een hekel aan had en het niet wilde repeteren.

In 1994 ga ik naar een concert van ze in het Hippodrome Longchamp in Parijs. Het is een geweldige ervaring, maar de elpee Voodoo Lounge die ik als herinnering aan dat concert koop is nooit tot mijn favorieten gaan behoren. Verder zie ik ze een paar keer in de Arena in Amsterdam en ik ben erbij op het Malieveld in 1998.

Dat concert heeft wel geschiedenis gemaakt als het natste concert ooit. Ik ben er met een groepje mensen uit de Tantra jaartraining en we logeren in Den Haag. Ik ben nog nooit zo zinderend doorweekt nat geweest. Een ervaring om nooit te vergeten, die nu afgelopen zaterdag droog wordt opgesomd als een van de concerten waar de weergoden niet meewerkten. Het andere was in het Goffertpark in 2007.

Ate Vegter, 25 juni 2021

De Euromast:

www.atevegter.wordpress.com/209

2016-11-15 19:59:50 (L-R) Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger, and Charlie Watts of The Rolling Stones attend The Rolling Stones North American debut celebration of “Exhibitionism” at Industria in the West Village on November 15, 2016 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s