2212 Kater

Het is een prachtige dag die uit het grijze ochtendlicht kruipt en al snel moet ik de tegenzon opzetten, want de zon is warm, maar haar licht is hard. Ik ben nu halverwege De geheime schrift van Sebastian Barry en de VPRO heeft gelijk, het is een onvolprezen boek. Er kan gemakkelijk nog wat prijs bij. Tussen de middag gaan we lunchen bij De Koperen Vis. Het is fijn dat dit weer kan en ik laat me de steak tartaar met kwarteleitje goed smaken. Het is een heerlijke dag.

In de loop van de middag komen de eerste berichten binnen over Max Verstappen, die nu voor de tweede keer achter elkaar een Grand Prix gewonnen heeft. Dat zal ze leren die gasten van Mercedes. Ik heb er geen verstand van en het is ook te ingewikkeld om naar te kijken maar een Nederlandse overwinning is altijd goed voor het humeur, dat weet iedereen. Ik lees nog wat verder, totdat de muziek verderop mij begint te irriteren en binnen bij de Tour is het ook koeler, maar ik wil zelf ook nog een stukje fietsen. Ik rij nog even een rondje Monnickenmeer en zet mij dan voldaan neer voor de grote jongens. Het is een zinderende dag. Geen grote valpartijen gelukkig en Mathieu van der Poel pakt in een tussensprint acht seconden bonificatie en iedereen verwacht dat hij nu wel klaar is voor vandaag, maar in een superieure, lange sprint rijdt hij het peloton aan flarden en zichzelf in de gele trui, allemaal voor Pou Pou, zijn grootvader Raymond Poulidor, een grote Franse renner, die drie keer tweede werd in de Tour, maar nooit de gele trui om de schouders kreeg.

Alweer een prachtige Nederlandse overwinning, zo goed voor je humeur. Deze dag kan niet meer stuk, drie keer is scheepsrecht, het gaat er nu echt om. Na het verlies van Oranje spelen de Belgen en de Portugezen nog een prachtige wedstrijd, die zomaar in het voordeel van Ronaldo beslist had kunnen worden, maar de Rode Duivels houden moedig stand. Een heerlijke sportdag, met grote roem, eer, winst, tranen van ontroering en een pittig verlies. Mooier kan bijna niet.

Ate Vegter, 28 juni 2021

Het hoogste gebouw: De Euromast 5:
www.atevegter.wordpress.com/212

1 Comment

  1. Wat een prachtige overwinning van MvdP en welk een briljante tactiek om in het geel te komen. Het is weer een genot om ’s middags Frankrijk weer voorbij te zien komen. Ik kom er spontaan van in vakantiestemming.
    En helaas maar terecht, het voetbalverlies. De verwachtingen zijn vaak te hooggespannen t.o.v. de realiteit.
    Gauw weer verder met de Tour….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s