2213 Verrassing

Het loopt tegen het einde van de wedstrijd, Frankrijk staat met 3-1 voor en ook de commentator praat Frankrijk al naar de kwartfinale. De wedstrijd is gespeeld. Frankrijk gaat door en uiteindelijk kijkt niemand daar van op. Op dat moment loop ik van de televisie naar de werkkamer want ik wil mijn broertje in Canada nog even een berichtje sturen. Ik heb hem gevraagd een wat langer verhaal van mij te lezen en dat heeft hij nu onder het voetballen gedaan.

Het is leuk om op zo’n lange afstand direct contact te hebben, ook al is het tijdsverschil negen uur. Hij heeft alles gelezen, geeft zijn reactie en vraagt of de rest van de familie het ook gelezen heeft, want het verhaal is weliswaar fictie, maar toch geaard in de familiegeschiedenis. Ik weet niet wie wat gelezen heeft maar denk wel dat het leuk is om een wat langer verhaal achter elkaar te lezen en dan bedenk ik dat ik het hele verhaal in een document heb staan wat ik ooit met andere verhalen naar een uitgever heb gestuurd, waar je natuurlijk nooit niks meer van hoort. Ik moet lachen bij de gedachte. Ik zal het hele verhaal onder de naam Op de Euromast hierna in een keer posten, zodat je het gemakkelijk kan lezen al zal Bram wel de pest in hebben dat ik dat niet eerder bedacht heb, maar zo gaat dat met goeie ideeën.

Ik schrijf Bram nog dat het leuk is dat Spanje en Frankrijk door zijn en loop terug naar de televisie waar ze tot mijn verbazing nog aan het voetballen zijn. Ik kijk naar de tijd en de stand en zie dat het 3-3 is in de 110de minuut. Tering! Wat een lol! Ik spoel terug om de twee doelpunten van Zwitserland te zien en ben net op tijd terug voor de penaltyserie. Spannend als altijd wordt deze beslist bij de laatste door Mbappé gemiste penalty. Wat een drama voor de Fransen! En wat geinig voor het toernooi. Nu nog Duitsland eruit en dan hebben we zeker een kwartfinale die niemand voorspeld heeft.

Ate Vegter, 29 juni 2021

Een grijze Eend:
www.atevegter.wordpress.com/213

5 Comments

 1. Je krijgt gelijk- Duitsland is er uit, maar speelde een mooie wedstrijd met Engeland.
  Kane (despite his goal) is overrated; I did not like his style of playing – repeatedly hoping to steal a ball from the keeper…

  Geliked door 1 persoon

   1. Gisteren was erg. In de late middag was het 42C.
    Wij besloten naar een airconditioned mall te gaan, 3/4 uur hier vandaan. Was een goed idee, en kwamen pas om 8 uur thuis. Was nog steeds warm, en zelfs na een koud bad, en slapen zonder deken of laken, en zelfs met een fan, waren wij nog bezweet. Ik wens het niemand toe – het voelde aan als Jakarta! Vandaag 30C en bijna een verademing!

    Geliked door 1 persoon

 2. Ja het zag er ook bloedheet uit op de weerkaart. Volgens mij is het in Canada nog nooit zo erg geweest, toch. Duurt het nog lang?
  Strekte. Vandaag komt mijn Euromast verhaal mede door jouw support integraal op mij blog. Ik heb het nog wat gestroomlijnd. Ben benieuwd of er nog reacties komen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s