2216 Museum Niesenoort

Aan de muur. Wat heb je aan de muur? Het is voor elk museum de kern van de essentie van de vraag van zijn bestaan. Museum Niesenoort opent vanaf vandaag weer haar deuren met een nieuwe permanente tentoonstelling. Urenlang hebben we gewikt en gewogen, minutenlang geboord en gezogen, maar nu hangt alles op zijn plaats boven de bank. Ik neem het werk even met je door.

Van links naar rechts beginnen we met een foto van Paul Huf: Ajax voetballers Johan Cruijff, Klaas Nuninga, Sjaak Swart en Piet Keizer, 1967. Dan een foto van Hans Dukkers: Ajax – Feijenoord 1967 – Groepsfoto Rinus Israël, Tonny Pronk, Eddy Pietsers Graafland, Gert Bals, Ove Kindvall en Johan Cruijff. In het midden een grafisch werk van Kat Klerks, de moeite waard om haar even te googelen, want ze maakt echt mooie dingen. Dan een zwartwit foto van Carel Blazer: Amsterdam winter 1942. Helemaal rechts, aan het einde van onze toer, hangt een foto van Kees Scherer, Kind met paardenbloem, jaren zestig.

Aan de overkant hangt dan nog een ets van Cornelis Brandenburg, het beroemde kruispunt Reguliersgracht Keizersgracht, waar ik jarenlang gewerkt heb. Daarnaast is er zoals altijd de tijdelijke tentoonstelling met deze week speciale aandacht voor de relatie tussen Led Zeppelin en The Cats. Kortom, er is weer genoeg te zien en te horen. Neem je museumkaart mee en hou een beetje afstand, dan ben je van harte welkom! Tot snel!

Ate Vegter, 2 juli 2021

Gymmen in de kerk:
www.atevegter.wordpress.com/108

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s