2222 Eierkoek

Ik ga buiten op het terras zitten. Heerlijk van de zon genieten. Ik draai de nieuwe parasol uit, want de zon – even een kopje koffie inschenken – is fel, hoewel het niet heel warm is. Volgens mijn weerapp is het precies twintig graden en bewolkt. In het echt is het zonnig en het waait ook. Ho, daar gaat de parasol! Ik heb hem nog net. Die moet ik misschien maar weer indraaien. Dat gaat vrij moeizaam voor een nieuwe, maar goed, te laat om te ruilen. De kleur – zwart – vind ik eigenlijk ook niet zo mooi, maar hardroze was honderd euro duurder en ik gunde mezelf ook niet echt veel tijd om even rond te kijken.

Het begint nu toch wat frisser de worden met die wind. De zwaluwen gieren in lome glijvluchten hoog boven het gras. O ja, de koffie. Mijn lunch is een vergeten broodje met kaas en een eierkoek. De laatste keer dat ik die at was toen ik in Rotterdam Schiebroek de bakker hielp met brood rondbrengen. Ik genoot van het rijden in de Spijkstaal en kreeg af en toe een eierkoek of een koffiebroodje, wat wij thuis nooit aten. We hebben tijdelijk de Dolce Gusto uit de caravan in huis gehaald en dat smaakt prima, hoewel ik mijn eigen zelf gezette filterkoffie nog altijd het lekkerst vind.

Lastig tikken zo met die laptop buiten en tegenlicht in je ogen. Het scherm is veel te donker en mijn Volvopetje waait ook steeds bijna af, dus ik ben meer alert dan ontspannen en eigenlijk kan ik dat er bij het schrijven allemaal niet bij hebben, maar wat heeft de lezer daarmee te maken? Helemaal niets, toch? Wij schrijver en lezer hebben toch al niets met elkaar van doen. De tekst moet alles in zijn eentje opknappen. Zo is het en zo zal het altijd zijn. Het woord, de zin en het stukje, dat is de heilige drie-eenheid die er toe doet en wij staan doelloos aan de kant toe te kijken. Fijne dag!

Ate Vegter, 8 juli 2021

Een saaie dag?
www.atevegter.wordpress.com/222

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s