2226 Forza Italia

De brief van de koningin heeft toch niet geholpen. Zij die al zo lang als ik leef het bewind over Engeland voert dacht misschien, ik steek de boys even een heart onder de belt, maar ja, dan moet je het toch nog wel doen. Zo gaat dat altijd met aanmoedigingen. Toch is het begin veelbelovend als je voor Engeland bent. Wembley ontploft in de tweede minuut wanneer Shaw de bal erin lepelt. Normaal scoort hij nooit, maar dat geeft niks. Er zullen nog meer verrassingen volgen vanavond.

Het stadion blijft in euforie de eerste twintig minuten en dat is ook precies de tijd dat Engeland domineert. Daarna beginnen de Azzurri op te krabbelen en in de tweede helft domineren ze zoals we dat van ze gewend zijn, vrolijk als ze de bal hebben en geconcentreerd als ze de bal even niet hebben. De gelijkmaker volgt geheel in de lijn van die verwachting.

Iedereen houdt zich rustig tot en met de verlenging en dan doet Southgate iets waarvan zelfs ik weet dat je dat nooit moet doen. Een beginnersfout tegen de ervaren Italianen die ook niet meer gewend zijn te verliezen. Southgate wisselt twee spelers speciaal om een penalty te nemen. Dat kan, maar doe dat dan niet in de laatste minuut, Gareth. Nooit iemand een penalty laten nemen die niet in de wedstrijd zit.

Nou ja, we weten hoe het gegaan is. Italië mist de eerste en het kan nog alle kanten op, maar Engeland mist er net eentje meer en dan valt het doek over Wembley en winnen de oude rotten uit Rome, waar het in de straten een pandemonium wordt en ook in London wordt het op Trafalgar Square een enorme teringzooi. Italië heeft nu voor de 34ste keer achter elkaar niet verloren en ze hebben het Songfestival ook al gewonnen. Oude rot Bauke Mollema wint zaterdag de etappe in de Tour en Djokovic wint zondag zijn zesde Wimbledon-titel en evenaart Federer en Nadal. Nee, het is geen weekend voor de kleintjes. Engeland moet nog maar even wachten, how very sorry de Queen ook will be.
Ate Q. Vegter, 12 juli 2021

Mijn moeder 99:
www.atevegter.wordpress.com/226

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s