2227 Ane Brun

Een paar weken geleden rij ik een stukje mee met mijn zwager in zijn nieuwe auto van de zaak. Het is een Polestar en een Polestar is in mijn opvatting niets anders dan een Tesla die er wel goed uitziet. We stappen in, Piep, mijn zwager en ik en we rijden aangenaam tussen de weilanden. Dan zet hij de auto stil en vraagt: ‘Ben je er klaar voor?’ Ik vermoed wel dat hij nu snel zal gaan optrekken, maar wat er gebeurt overtreft al mijn verwachtingen.

Ik word met een klap tegen de rugleuning gedrukt en we zijn in 4 seconden op volle snelheid. Tussen de weilanden lijkt alles hard, maar op de achterbank weet ik Piep in grote paniek en in de verte zie ik een gewone auto aan komen sukkelen en ik heb ook geen stuur of remmen tot mijn beschikking, dus het enige wat ik kan verzinnen is: ‘Stop! STOP!’ Mijn zwager lacht, maar laat toch ook de elektriciteit los en even later kunnen we weer gewoon doorademen.

Een heerlijke auto, die Polestar, maar nog mooier is de reclame die ze er voor maken. Kijk maar eens, en luister dan vooral naar de muziek: een zangeres die je altijd wel zou willen horen, zo mooi. Ik ken het nummer niet maar Shazam weet het feilloos, het is At Last van Ane Brun, een Noorse zangeres, Ik zoek haar op Spotify en laat haar ijle stem over de Sonos door de kamer klinken, mooier dan Etta James en Beyoncé bij elkaar. Closer, How beauty holds the hand of sorrow, alleen die titel al, prachtig, prachtig. Ik heb het niet zo op elektrische auto’s, wat moet je met al die accu’s na tien, vijftien jaar, denk je daar wel eens over na, maar de muziek die de reclamemakers erbij bedenken heeft onmiddellijk mijn hart gestolen. Ane Brun, onthou die naam en laat haar zingen.

Ate Vegter, 12 juli 2021

Laat je rijden:
www.atevegter.wordpress.com/227

2 Comments

  1. Polestar is of was de luxe lijn van Volvo.

    Maar net zoals Genesis van Hyundai komt en nu op zichzelf staat, doen ze hetzelfde (dacht ik) met de Polestar (nb er is geen umbilical meer met Volvo).

    Maar hij wentelt goed, begrijp ik. Ik vind dat de Polestar er mooi en strak (Zweeds) uitziet voor een e-car.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s