2229 Vakantie

Als ik naar buiten kijk is het een grijze dag, ideaal weer om op vakantie te gaan. Ik kan daar zo slecht tegen om ergens in Italië in aanhoudend onweer te zitten en dan op de weerapp te zien dat het in Nederland stralend weer is. Dat zou verboden moeten worden. Het moet in de vakantietijd in Frankrijk, Spanje en Italië altijd mooier weer zijn dan hier, behalve voor de thuisblijvers.

Wij gaan dit jaar naar Frankrijk, drie weken met de caravan, een week naar Les Falaises in Normandië, een week naar Noirmoutier, vlak onder Bretagne en een week naar Versailles, zodat we Parijs ook nog even kunnen meepikken. We hebben een Verklaring op Erewoord klaarliggen die we bij elke camping moeten inleveren, waarin staat dat we geen Covid-verschijnselen hebben en ook niet in thuisquarantaine zijn en verder moeten we er maar het beste van hopen. Ik ben zelf al een tijdje geleden geprikt en Lief heeft maandag haar tweede vaccinatie gehad, dus dat geldt nu nog niet echt. Zij en Piep worden woensdagmorgen half negen getest. Ik hoop niet dat er net zulke lange rijen staan als dat ik in de krant zie.

Het weer in Bretagne ziet er in ieder geval beter uit dan hier, zeker vanaf onze vertrekdag donderdag en in het weekend wordt het zomaar achtentwintig graden met een zonnetje. De Volvo heeft net een beurt gehad en de caravanbandjes zijn ook weer helemaal op spanning, dus wat ons betreft kan er niks meer gebeuren, maar dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Voor de poezen en de tuin hebben we uitstekende verzorging geregeld en alles staat klaar om in te pakken. Allez, bon voyage, we hebben er zin in.

Het enige wat nu nog roet in het eten kan gooien is de uitslag van een van beide testen. Mocht een van die uitslagen positief uitvallen, dan valt de hele reis in het water en moeten we terug naar huis in quarantaine. We kunnen dan niet eens naar het nieuwe strand bij Hotel Spaander in Volendam.

Ate Vegter, 15 juli 2021

Jansen en Janssen:
www.atevegter.wordpress.com/229

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s