2230 Saint-Pierre-en-Port

Met behoorlijk gemengde gevoelens beginnen we aan de nieuwe dag. Na een lange rit gisteren zijn we een dag eerder dan gepland op de camping aangekomen. We zouden eigenlijk in een romantisch hotelletje in Amiens overnachten, maar als we eenmaal zo ver zijn lijkt de mogelijkheid om door te rijden tot de uiteindelijke bestemming aangenamer dan het zoeken van een plekje voor de nacht.

Hier kennen ze ons al via de geregistreerde aanmelding en een dag eerder vinden ze alleen maar heel grappig. Verder vraagt er niemand naar onze verklaring op erewoord, het gele boekje of de QR-code, terwijl we dat allemaal ter inzage hebben klaarliggen.

Maar goed, we zijn op vakantie en we zijn in Frankrijk, Pieps ideale vakantieland, zoals zij ons laat weten nadat we de grens gepasseerd zijn. Even later volgt via een piep op de telefoon het bericht dat Peter R. de Vries is overleden. Ik had het net als zovelen al niet anders verwacht, maar het is toch een klap. Hij is gewoon vermoord, 64 jaar, altijd op de bres, een onverschrokken doorzetter die omgelegd wordt vanwege zijn niet aflatende inzet voor gerechtigheid. Het is onbegrijpelijk dat iemand dat doet voor een bedrag n’importe hoe hoog. Het is nog onbegrijpelijker dat iemand de opdracht uitzet als een zakelijke transactie.

Laat op de avond kijk ik ook nog even naar het nieuws, waar ronddobberende caravans en radeloze evacués het beeld bepalen. De kracht van het water is rücksichtslos en een land dat altijd bezig is met het ophogen van de dijken en het ontwikkelen van state of the art verdedigingswerken, kijk maar eens naar de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg, wordt hier in Limburg nietsontziend in de rug aangevallen.

Straks gaan we broodjes halen bij de receptie waar we gisteren een baguette, twee croissantjes en een chocoladecroissant besteld hebben. Het wordt een mooie dag in Saint-Pierre-en-Port, Heilige Peter in de Haven.

Ate Vegter, 16 juli 2021

Radio luisteren:
www.atevegter.wordpress.com/230

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s