2231 Hersengymnastiek

Zo. We zijn er even tussenuit. Even op weg naar nergens. Dat ligt deze zomer voor ons aan de westkust van Frankrijk. Ik ben hier heel vroeger wel geweest en herinner me lekker eten met veel vis, mooi weer en prachtige stranden. Een soort Hemmeland bij Strandvier. In een oorlogssituatie zouden de geallieerde troepen hier heel goed kunnen landen, maar gelukkig leven we nu in andere tijden.

Ik hoef me niet te vervelen want ik heb de 859 bladzijden tellende biografie van John Lennon bij me van Philip Norman. Ik hou daar wel van, zo’n Liverpools sprookje uit Groot Brittannië terwijl ik een croissantje met camembert knabbel in Bretagne oftewel Klein Brittannië. Philip neemt overal lekker de tijd voor en dat is een mooie aanbeveling op vakantie.

Lief stelt voor dat ik ook meedoe met de 7 minuten work out, maar dat lijkt me niets, temeer daar dat iets is wat je dan elke dag zou moeten doen en als ik ergens een hekel aan heb dan is dat aan dingen die ik elke dag zou moeten doen omdat dat goed voor me is. Niet wat je moet, maar wat je doet, daar gaat het om.

Ik heb me dan ook aangemeld voor de hersencoach van Erik Scherder via de Hersenstichting. Of andersom, dat weet ik niet meer. Ik heb dat wel vaker. Kijk, ik ben nu net zo oud als mijn vader en dan krijg je dat soort dingen. Dan sta ik met iemand te praten die ik echt al lang en goed ken en dan is het heus een aardig gesprek en ik kan goed volgen wat-ie zegt en ik reageer ook adequaat, voor zover je dat over jezelf kunt zeggen, want het is toch allemaal chaos waar het uit voorkomt, maar ondertussen denk ik steeds, hoe heet die gast nou toch? En dan opeens roept iemand: ‘Emiel, wil je nog koffie?’ en dan denk ik, o ja, nou weet ik het weer. Hij heet Mark. En nu ga ik in de vakantie via die coach mijn hersenen een beetje opfrissen. We zullen zien.

Ate Vegter, 17 juli 2021

192, goed idee:
www.atevegter.wordpress.com/231

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s