2232 Wandelen in het koren

De Volvo XC70 heeft onze Knaus Südwind E zonder enige belemmering naar Normandië geloodst. We zijn hier een paar dagen en we hebben nu al een rondje Vesting ontdekt. Op zich loop ik wel genoeg in de vakantie, zeker die eerste dagen, want je denkt dat je alles bij je hebt, maar daar kom je wel achter als je er bent. En naast al die noodzakelijke loopjes wil je ook naar het zwembad, het leuke stadje, het strand met de imponerende krijtrotsen en de receptie annex restaurant, waar we de eerste avond heerlijk gegeten hebben en waar je ook niet elke avond wil zitten, maar waar je toch naartoe moet voor de wifi-verbinding met de lezer. De lezer heil! Ik heb nog geen camping meegemaakt waar dat echt goed geregeld is maar ik kom ook nergens. Het is al beter dan een paar jaar geleden toen we in de Ardennen met z’n allen op een kluitje stonden te schermen bij de pannenkoekenbalie omdat dat dat de enige plek was met verbinding.

Goed. We lopen gisteren dus een mooie route, bijna zijn we, niet schrikken, in een ander dorpje, Les Grandes Dalles, maar dat zou betekenen dat we dan ook weer terug moeten lopen. Midden in het korenveld van Salinger keren we om en zoeken naar enige logica in de natuur zelve. Via een smal pad verboden voor Volvo’s lopen we eerst richting strand en vervolgens naar een Hilversumse villa. We kunnen nu terug of verder, wat een stuk verder is, maar wel een rondje. We kiezen dapper voor verder en al snel komen we op de aangenaam glooiende Avenue de Boulleville tussen de blaffende honden van de overspannen eigenaren, die hier na hun roemruchte carrière op zoek zijn naar rust en vergetelheid. En daar is de Rue de l’Argilière, die via de Rue des Falaises uitkomt op de Rue du Camping en dan weten we dat het goed komt. Inmiddels is de zon bijna door de zee ingepakt wat het hele wandelingetje nog een romantisch tintje geeft.

Thuisgekomen doe ik nog een beetje John Lennon. Brian Epstein heeft inmiddels het management op zich genomen en willen ze voor het grote geld gaan dan moeten ze keurige grijze pakken aan. Pete Best is nog steeds de drummer. Ringo is al wel gespot maar drumt nog bij The Hurricanes. Blz. 273 en het hele verhaal moet nog beginnen, maar zo weet je wel dat het gewone jongens zijn, die met veel lef heel hard hun best doen en wat geluk hebben.

Fijne dag!

Ate Vegter, 18 juli 2021

Goud van Out:
www.atevegter.wordpress.com/232

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s