2234 Slapen

Wat een toestand toch, dat kamperen. Kijk, het zit zo. Wij zijn begonnen met een klassieker met een prachtig interieur, maar zonder goede verduistering. Vervolgens hebben we onze huidige Knaus, Südwind E voor de kenners, gekocht met goede verduistering en, speciaal ingebouwd door Barry uit Almelo, een driepersoons stapelbed, zodat we nooit meer hoeven om te bouwen. Dat bevalt aanvankelijk heel goed, maar het is toch allemaal wat krap – het voelt alsof we in drie doodskisten boven op elkaar liggen – en bovendien wil Lief liever in een apart tentje slapen, vanwege mijn gesnurk.

Nu heeft Lief de driepersoons stapel omgebouwd tot een twee. Piep en ik hebben nu meer ruimte en voor Lief hebben we een lichtdicht tentje gekocht, met luchtbed met ingebouwde pomp. Dat lijkt allemaal dik voor mekaar totdat we het luchtbed oppompen. Het blijkt bijna twee keer zo dik (35 cm) als een normaal luchtbed (20 cm) en daardoor blijft er nog maar een heel klein driehoekje over om in te slapen.

Gelukkig hebben ze hier in Frankrijk de hele middenstand naar de kloten geholpen en kunnen we nu alles op één plek kopen bij E. Leclerc, een van de favoriete winkels van Lief, waar ik het altijd een beetje benauwd van krijg. Ik verdwaal al in de grote Deen en een winkel met een straat met alleen maar boter en twee straten met alleen maar fromage is niet aan mij besteed, maar een gewoon luchtbed hebben ze wel.

Nu hadden we gelijk ook een elektrische pomp moeten kopen, maar we hebben nog een pomp in de disselbak en zo staan we aan het begin van de avond het nieuwe luchtbed met de hand op te pompen, wat nog een hels karwei is, een uitdrukking waarvan ik mij nu afvraag of die van mijn moeder of mijn vader is, de brussen weten het misschien nog. De buurman komt op het geluid af en meldt dat hij een elektrische pomp heeft, maar dan is het klusje al bijna geklaard. We hebben ook nog een extra slaapzak als onderlegger gekocht en Lief heeft nu heerlijk geslapen. Ik heb net nog gevraagd. Bonne journée!

Ate Vegter, 20 juli 2021

Valentijn op de markt:
www.atevegter.wordpress.com/234

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s