2236 Normandië

We zitten hier nu een paar dagen en ik moet zeggen, we voelen ons hier al helemaal thuis. Het is negen uur rijden maar dan heb je ook wat, zon zee, zand, strand en wat kleine horeca. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Je zou kunnen zeggen dat je dan net zo goed thuis kan blijven, als je je zo thuis voelt maar daar ben ik het niet mee eens. Je kunt veel beter thuisblijven, maar soms is het gewoon niet anders. Dan is het vakantie.

Je haalt de Knaus van stal, je laat de Volvo nog even checken bij Garage Monnickendam en dan pak je de hele boel in en wegwezen, het klinkt zo eenvoudig, maar wij zijn geen nomadenstammen meer. Ik ben echt volledig ontregeld, wanneer ik en route ben. Nee, dat is niet helemaal waar. Ik ben altijd het gelukkigst wanneer ik in de auto achter het stuur zit, maakt niet uit waarheen.

Het ongemak begint op de plek van bestemming. Waar moeten we staan, waar zijn de wc’s en de douches en waar heb ik wifi? Allemaal vragen die thuis geen vragen zijn. Maar goed, je gaat op weg en dan moet je verder niet zeuren. We doen het ermee en het is prachtig weer en mooi groen en we zitten aan zee en wat wil je nog meer? Zo raak ik alweer dichter bij mijn centrum van tevredenheid totdat iemand opmerkt dat Normandië wel erg op Waterland lijkt.

En ik kijk met nieuwe ogen en verrek als het niet waar is, het is krek hetzelfde. Mooie landtongen die net als het Hemmeland de zee inlopen, een aardige parkeerplaats, wat ongesnoeid groen links en waar ik nu zit, het kleine, gezellige restaurant van de camping, dat lijkt precies Strandvier. Je ziet hier weliswaar geen Marken aan de overkant, maar we weten waar Groot-Brittannië ligt, wat hier ooit van de EU is afgescheurd en weggedreven, dat kun je aan de rotspartijen nog wel zien. Zo is ook Marken ooit van Waterland afgescheurd en weggedreven. Het past nog precies in het Monnickendammer Gat.

Ate Vegter, 22 juli 2021

Koffie met suiker, een moordverhaal:
www.atevegter.wordpress.com/236

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s