2242 Koffie met zout

Het is een beetje een Spartaans ontbijt, een croissantje van gisteren en een zwarte koffie. Ricoré noemt Nestlé het. Het is hun grootste formaat koffie. Je mag alle streepjes van de Dolce Gusto gebruiken. Op de doos staat een overzicht met plaatje en of je nou houdt van een Espresso of een Lungo, zacht of intens, zwart of met melk, warm of koud, in hun uitgebreide gamma vind je ongetwijfeld je favoriet. Ik zou nog wel hun reclameschrijver kunnen worden. Iets beters kunnen ze niet op de doos zetten.

Buiten is het 17 graden, binnen zit uw correspondent op het zoutste eiland van Frankrijk, Île de Nourmoitier, vlak voor de kust bij Nantes. Het is onze laatste dag hier. Morgen gaan we op weg naar Versailles met een nog onbekende tussenstop. Er staan hier hele grote kant-en-klaar tenten waar hele gezinnen in- en uitlopen en er staan caravans in alle soorten en maten, maar ik heb toch de indruk dat er meer en meer met de camper gekampeerd wordt, waarbij ik drie soorten onderscheid: de gewone, de dure en het busje. Bij het busje zie je de efficiënte en de klassieke versie. Het mooiste klassieke busje is een oranje VW Transporter T2 met originele gordijntjes en die staat hier ook. Ik zal kijken of ik nog een fotootje kan frutselen. Je kunt door de kampeeruitrusting wel een aardige indruk krijgen van iemands inkomen, maar dat geldt misschien alleen voor de hele dure campers en dan nog ben je op een hopeloze dwaalweg, want onze oude caravan is voor een prikkie gekocht door iemand uit Broek die zo ongeveer geld ademde.

Daar komt inmiddels de zon boven de bomen uit koekeloeren, zoals hij op mijn telefoon achter de wolken vandaan kruipt. De temperatuur loopt langzaam op. Vandaag gaan we naar het strand, wat zich hier op een ongelofelijke afstand van 50 meter uitstrekt naar de oceaan, en we willen naar de verschrikkelijke zoutmijnen. En ook nog even langs de Super U voor wat verse Lungo. Fijne dag!

Ate Vegter, 28 juli 2021

www.atevegter.wordpress.com/242

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s