2244 Le Mans

Halverwege Noirmoutier en Versailles maken we een tussenstop in Le Mans, van de 24 uur van. De eerste bed and breakfast is complet en het tweede hotel is dicht tot 15 août. Dan maar naar Novotel La Chicane, wat hier vlakbij is. Er is een zwembad en er is een kamer beschikbaar.

De lobby hangt vol met renners en auto’s uit de jaren vijftig en zestig (wie herkent ze?) en het hotel ademt een sfeer van autoracen en stoere jongens. Maar er is ook een zwembad voor Piep en wat meer is, ze hebben een kamer. Hij wordt verkocht als met uitzicht op de piscine, maar dan moet je je toch wel in wat bochten wringen, maar wat kan het schelen. Rechte muren, ramen, een badkamer en een wc helemaal voor ons eigen, stroom, licht, wifi, en echte bedden, meer luxe en comfort kan je je na twee weken kamperen niet wensen.

We installeren ons en dan gaan Piep en Lief naar het zwembad, terwijl ik een dutje doe, dat is heel lang geleden, maar opeens heb je dan zo’n dag. Het menu kunnen we scannen met onze telefoon, wat heel goed werkt, maar voor onze arme digibete buren zetten ze ook als vanouds een prachtig handgeschreven menu naast je tafel. Lief rekent uit dat je voor één hotelnacht drie nachten kunt kamperen, maar het eten is voortreffelijk. Ik denk dat de Fransen daar nog het beste in zijn, eten en drinken.

Nog even dit. Op weg hier naartoe komen we langs Beauvoir sur Mer en Beauvoir. En ik moet onmiddellijk denken aan De tweede sekse en Niemand is onsterfelijk. Op de kamer zap ik even langs alle kanalen en daar is ze, op kanaal 16, een fantastische documentaire over de vrouw die alles heeft gedaan voor emancipatie en bevrijding. Het recht op gelijke behandeling, het recht op abortus, het recht op een zachte dood, het recht op zelfbeschikking over je eigen lichaam. Nu nog niet vanzelfsprekend, toen revolutionair. Vive Simone de Beauvoir! Vive la France!

Ate Vegter, 30 juli 2021

www.atevegter.wordpress.com/244

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s