2245 Nieuws

Om het nog even in te wrijven dat er hier in de Knaus Südwind nauwelijks wifi is of 4G kopt de krant dat er inmiddels zo goed als overal 5G is in de Kop van Noord-Holland. Bijna iedereen in de Kop zit dus met de snelheid van het licht te internetten, behalve die paar gasten die zo nodig op vakantie moeten, die zitten de hele dag op hun tanden te bijten om dat alles wat maar een beetje naar internet ruikt zo langzaam gaat als dikke stront.

Daar staat tegenover zou je kunnen zeggen dat je Nederland wel ontvlucht bent net op het moment dat het overal code rood werd, maar dan is daar alweer de volgende krantenkop, dat corona zich nu met name verspreid op Franse campings en dat het hier net zo gemakkelijk rondwaart tussen tenten en caravans als voorheen op grote illegale feesten. Mag die deur dicht, schatje? Zo kom ik wel tot rust. Het is mooi weer, de buren zijn besmettelijk en de laptop en de telefoon liggen in coma.

Misschien moeten we eens van de natuur gaan genieten, die is altijd mooi, wat voor weer het ook is, die is altijd goed voor je gezondheid, als je gewoon lekker gaat wandelen of fietsen, een beetje toeren met de XC70 of een beetje scharrelen op het strand en wat meer is, de natuur leeft. Er is altijd wel een vogeltje dat nog net even ergens anders heen moet en die boom doet al jaren niks anders dan groene bladeren aanmaken en weer laten vallen, maar hij ziet er toch goed uit, en wordt steeds sterker.

Het R-getal is weer behoorlijk aan het dalen tot onder de 1, o nee, nog even over de helende en rustgevende natuur. De natuur is hier prachtig. Zij ademt rust uit en vergetelheid en laat je voelen dat je onderdeel bent van een groter geheel. Ik kom helemaal tot rust en word pas de volgende dag weer wakker. Wat een heerlijke dag. Laat de zon maar schijnen. Il fait beau!

Ate Vegter, 31 juli 2021

Monopoly en Perry Sport:
www.atevegter.wordpress.com/245

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s