2252 Thuis best

De was is gedaan en de tuin staat er weer keurig bij dankzij Liefs ongeëvenaarde krachtsinspanningen en ik ben bij de garage geweest en bij Smile in Volendam om ook die materiële kanten van het leven op orde te krijgen. Je denkt onderweg nog een paar dagen en dan zijn we weer thuis, maar eenmaal thuis blijkt het leven niet te stoppen in aangename apathie, maar moet er nog weer van alles geregeld worden om gewoon verder te kunnen zonder enige winst.

Wat is de winst als de stukgereden buitenspiegel hersteld is? Wat is de winst als mijn woordblinde toetsenbord vernieuwd is? Het is allemaal alleen maar om te voorkomen dat je van de regen in de drup geraakt, zonder dat je er enige sociaal-culturele verlichting door ervaart, zoals je dat soms hebt na een bezoek aan het Van Gogh- dan wel elk ander museum. Nu kom ik zelden in een museum, maar ik weet wel hoe fijn het is om er geweest te zijn. Na een kostbaar bezoek aan garage of computerwinkel is er vooral opluchting dat je weer gewoon verder kan.

Nou ja, we zijn weer thuis, de buren zijn weer thuis, vanavond komen ze hier gezellig Pieps verjaardag vieren en vakantieverhalen uitwisselen en als dan de nacht valt en iedereen naar huis is, dan begint morgen, op zondag nog wel, de eerste dag, ik bedoel, de eerste gewone dag. En de trouwe lezertjes weten wel dat ik gek ben op gewone mensen en gewone dagen en niets moet hebben van bijzonderheden die het alledaagse van elke dag komen verstoren. Ja een muziekkorps, daar kun je mij voor wakker maken, en Crosby, Stills, Nash & Young ook, maar verder drink ik het liefst koffie in stilte en eet ik het liefst een droge bete en rust daarbij, net als de Prediker.

Ate Vegter, 7 augustus 2021

Een ziek kind:
www.atevegter.wordpress.com/252

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s