2254 De eerste werkdag

Het is maandag. De vakantie is nu echt voorbij. Er is niemand in huis. Nou ja, Lief zit de krant te lezen, maar die is zo weg naar haar werk en Piep is boven, maar die ligt nog lekker te slapen, dus het huis is zo goed als leeg en het is in ieder geval stil. Daar gaat het om. Alleen het doffe geratel van het toetsenbord van de oude Mac, want de Macbook is naar de Apple reparatieafdeling voor een nieuw toetsenbord. Het voelde plakkerig aan en sommige letters deden het niet lekker en ook de spatiebalk had er niet altijd zin in. Zo is alles altijd toch net even anders dan je in je hoofd hebt, maar dat komt omdat je in je hoofd een ideaalplaatje hebt en dat de werkelijkheid gewoon is zoals hij is. Daarmee te dealen is al heel wat.

De Olympische Spelen zijn voorbij, maar ik heb nog net de mooiste (vier keer vierhonderd meter estafette mannen) en de dramatischste (vier keer vierhonderd meter estafette vrouwen) wedstrijd kunnen zien. In de caravan waren er alleen de piepjes van de NOS – goud voor Hassan – maar verder viel er zonder wifi niet veel te bekijken, bovendien moesten we onze eigen prestaties leveren met de ene dag 17.859 stappen naar het Centre Pompidou en drie dagen later 21.333 naar de Eiffeltoren.

Ondertussen gaat hier het leven gewoon door met zijn auto-ongelukken en overstromingen, met zijn gratis thuistests en de filippinepuzzel op maandag, dat je weet dat het geen bal uitmaakt of je er bent of niet en dat je er zelf maar wat van moet maken of niet, want dat laatste is ook wel prettig, de hele dag niks. Piep vroeg gisteren of ik vandaag met haar naar de film wilde. Ik schrok ervan en zei nee, het is papa’s eerste vrije dag en we doen helemaal niks. Ik zag teleurstelling, maar ze begreep het ook wel geloof ik.

Ate Vegter, 9 augustus 2021

Hendrik Groen moet je doen:
www.atevegter.wordpress.com/254

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s