2255 Plaatjes draaien

Op weg naar huis overnachten we in Twello bij mijn zus en schoonzus. ’s Avonds nog de slingers ophangen want de volgende dag is Piep jarig. Zij wil graag met mijn zus en mij naar de Hema en Lief wil graag naar de kringloopwinkel, waar ze altijd wel een leuk jurkje of zoals nu een mooie rooie broek met een schattig topje vindt. Ik kijk bij de boeken. Ik tref Campert Compleet en Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, die ik koop voor de buitenbieb. De laatste tijd kijk ik ook graag even bij de platen, maar vaak is het niveau niet veel beter dan James Last en Alle Dertien Goed.

Vandaag heb ik geluk. Er staan niet zo heel veel platen en ik heb het vermoeden dat er net een weduwe langs geweest is met de platen van haar ouwe rocker die is gaan hemelen, anders tref je niet zulke mooie juweeltjes bij elkaar. Het klapstuk van de dag is een plaat van The Silver Beatles, zoals The Beatles heetten tussen The Beatles en The Quarrymen, met Pete Best als drummer, wat ik weet uit de biografie van John Lennon, die ik in de vakantie gelezen heb en wat je ook ziet op de hoes. Rauwe covers met de herkenbare stemmen van John en Paul.

Dan de elpee John Wesley Harding van Bob Dylan uit 1968, een plaat die vroeger al mijn muziekvriendjes hadden, want Bob Dylan is natuurlijk je van het en JWH is een van zijn beste elpees. Ik trek hem onmiddellijk uit de bak, want al had ik vroeger niks met Bob, nu krijg ik steeds meer affiniteit met hem. The Exciting Years van Ray Charles staat daar om mee te nemen voor mijn broer, maar ik heb hem nog niet gegeven. Wel even gedraaid. Echts iets voor mijn broers, maar niets voor mij. Jan en Deans Surf City, from the film Deadman’s Curve, ziet er zo akelig authentiek uit, die kan ik ook niet laten staan.

Tom Jones Grand Gala met al zijn grote hits kan ik in mijn hoofd al horen en hetzelfde geldt voor Still crazy after all these years van Paul Simon. Dan nog een voltreffer van The Lovin’ Spoonful met Summer in the city, je hoort de auto’s al toeteren, en Daydream. Tot slot een plaat van Abba voor Piep. Voldaan gaan we langs de kassa en naar huis. Het is heerlijk om weer plaatjes te draaien en als kers op de plaat heb ik een nieuwe naald voor de platenspeler gekocht.

Ate Vegter, 10 augustus 2021

Kindertopografie:
www.atevegter.wordpress.com/255

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s