2257 Gewoon

Het is toch wel weer even wennen om weer thuis te zijn. Vreemd genoeg moet ik met name wennen aan gewone dingen. In Frankrijk moesten wij ons vaak legitimeren en ook ons vaccinatiebewijs laten zien. Hier en daar, zoals bij de Eiffeltoren, wordt dan ook nog je bagage onderzocht op terroristische artikelen. Dat wordt min of meer een gewoonte en je reist licht met alles bij de hand, zodat het zo min mogelijk oponthoud geeft, want daarvoor ben je niet op vakantie. Ook moesten we overal een mondkapje dragen, in de hypermarkt, de supermarkt en de gewone winkel. Ook in café en restaurant was een mondkapje verplicht, behalve sur place tijdens het eten en drinken. Dat wordt anders ook wel een beetje lastig.

Terug in Monnickendam moest ik echt wennen aan de algemene kaploosheid. Niemand in de Deen droeg een mondkapje en het voelde vreemd om als enige zo voorzichtig te zijn, dus na mijn tweede winkelbezoekje ben ik er zelf ook mee opgehouden. Het voelde vreemd en gevaarlijk. Na een paar dagen ging het wel weer maar het is toch opmerkelijk zo snel als je went aan een nieuwe situatie en je bijzondere omstandigheden als normaal bent gaan beschouwen en het gewone als uitzonderlijk. Ik hoop dat u mij nog kunt volgen.

Ik omhels na de vakantie van de weeromstuit en ook omdat ik zo blij was weer thuis te zijn enkele familieleden en vrienden, maar ik ben daar nu toch weer mee opgehouden en groet nu weer met het betere ellebogenwerk. Stel je voor zeg, dat je opeens in een superverspreidingssituatie terechtkomt. Daar moet je toch niet aan denken.

Ik ben nog wel heel benieuwd hoe het straks met onze dochter op de middelbare school gaat, want daar zijn de autoriteiten het nog niet over eens. We wachten het maar rustig af en we genieten vooral van haar tienertijd die nu met haar onlangs gevierde dertiende verjaardag echt begonnen is. Het is belangrijk om ondanks alles te genieten van de gewone mijlpalen in het leven.

Ate Vegter, 12 augustus 2021

Netflix of nep?
www.atevegter.wordpress.com/257

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s