2259 Garage Steur

Al jaren ga ik elke woensdagmorgen boodschappen doen met mijn schoonmoeder, met wie ik in afwijking van de algemene regel heel goed kan opschieten en het is dan ook een gezellig uitje met koffiedrinken voor en de kerkbladen na. Mijn schoonmoeder woont op het Noordeinde, tegenover Garage Steur, een fijne garage, waar mijn schoonvader vroeger sleutelde aan de antieke auto’s en waar je ook benzine kon tanken. Daartoe is het gele voetgangerspad aan die kant omgelegd naar de linkerkant zodat je daar rustig je auto kon neerzetten om  benzine af te nemen. Er is natuurlijk geen voetganger die echt volgens die gemeentelijke ambtenarentheorie oversteekt en vervolgens na vijftig meter weer terug gaat naar rechts. Dat kan ook niet want links staan de wagens ook hier strak achter elkaar, gele zone of niet.

Maar goed. Garage Steur is al jaren dicht. Gekocht door de woningbouwvereniging om woningen te bouwen, maar er was geen geld meer en het plan was niet goed en dit en dat en kortom, we zijn nu meer dan tien jaar verder en er gebeurt nog geen bal. Ja, er staan koffiezetapparaten uit de jaren negentig en schilderijen uit het jaar nul, en er is elke paar jaar wel wat anders aan de hand, maar woningen, ho maar.

De gele-voetgangsers-zonesituatie is daarom ook nog precies hetzelfde als toen. Niemand denkt eraan. Nog steeds staan alle auto’s links op het gele vlak, waar ze niet mogen staan en rechts, waar iedereen mag parkeren, staat niemand. Dat is voor mij elke woensdag heel handig, want al kan ik er niet meer tanken, ik kan er nog wel steeds heel goed parkeren en dat is een groot genoegen, waar ik elke woensdag veel plezier van heb en waardoor de koffie zich ieder keer weer extra lekker laat smaken. Maar misschien zit het wel heel anders in elkaar en ben ik onwetend zwaar in overtreding en misschien kan er dan gelijk iets aan gedaan worden, want het is een vreemde situatie en die nieuwe woningen, ach, dat gaat nog wel even duren.

Ate Vegter, 14 augustus 2021

Had ik dat maar gezegd! L’esprit de l’escalier:
www.atevegter.wordpress.com/259

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s