2263 Lenzen

Vandaag is de grote dag. Om klokslag drie uur hebben we een afspraak bij Bril & Lens. Piep krijgt lenzen. Ze belooft om tien voor drie thuis te zijn en om drie voor drie komt ze aanhollen. Ze wil ook nog haar handen wassen want dat moet van te voren. Het regent en gewapend met een paraplu begeven we ons naar het Zuideinde. Daar komen we van de regen in de rust en van de haast in een sfeer van alle tijd.

Nadat we bekomen zijn van ons geren nodigt Daan Piep uit naar de paskamer. Hij legt uit hoe het werkt met lenzen en ik hou me braaf op de achtergrond. Ik maak alleen af en toe een foto om het proces vast te leggen. Het gaat heel goed en Daan put zich uit in complimenten aan Piep, die het allemaal heel rustig aanpakt en volstrekt geen tekenen van paniek vertoont.

‘Weet je wat het is met jou? Je bent gewoon niet bang!’ Piep straalt! Als er iets is wat dit bescheiden meisje kenmerkt dan is het wel dat ze alles durft en ook met lenzen in haar oog heeft ze vandaag geen moeite. De begeleiding van Daan draagt daar zeker aan bij, want hij neemt zo zorgvuldig de tijd, dat zelfs ik er rustig van word, wat de laatste tijd al lang niet is voorgekomen. Ik wind me tegenwoordig op over alles, zoals sommigen tot hun verbazing en ongenoegen wellicht hebben mogen constateren, maar dat terzijde.

Ze is klaar. De lenzen zitten in haar ogen en blij en verrukt kijkt ze de nieuwe wereld in. We lopen naar de kassa en ik maak Daan een compliment over zijn rustige begeleiding. Hij vertelt dat niet veel mensen van zijn opleiding het leuk vonden om instructies te geven, maar hij wel en het gaat hem inderdaad bijzonder goed af. We krijgen nog wat tips en we maken een afspraak voor de eerste controle. Een nieuwe tijd is aangebroken.

Ate Vegter, 18 augustus 2021

Ecoutez:
www.atevegter.wordpress.com/263

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s