2264 Haast

De laptop van Piep heeft het in de vakantie begeven. Hij doet het nog prima, maar de Z is voor zichzelf begonnen. Ik probeer de letter weer vast te zetten, maar zonder verfijnd gereedschap begin je niks, bovendien loop ik dan de kans door mijn gepruts de garantie verspelen en hij functioneert ook goed met de nu naamloze toets.

Ze bewaart de letter en een klein friemeltje dat eronder zit in haar portemonnee en na de vakantie zal ik het regelen met Cool Blue, waar we hem gekocht hebben. Zo rij ik maandag naar Haarlem, waar de glimlach een vestiging heeft. Ik parkeer de Volvo aan de rand van het centrum en loop het laatste stukje. Het blijkt nog iets verder weg dan ik heb ingeschat en ik begin mij te haasten terwijl ik tegelijkertijd zie dat Haarlem een heel mooie stad is met allerlei leuke winkeltjes, waar ik zomaar kan binnenlopen. Omdat ik een opdracht heb loop ik stevig door. Bij Cool Blue is alles zo geregeld, ik zit in het systeem en het komt dik voor mekaar. Op de terugweg kom ik langs Nelson, hé, die ken ik van Purmerend, daar zit ik ook in het systeem. Als ik daar nu een paar schoenen koop, krijg ik direct 25 euro korting, maar helaas hebben ze mijn favoriete witte Nike Air Max niet in mijn maat.

Ik loop terug naar de auto. Nu heb ik alle tijd om aardige winkeltjes te bezoeken, maar mijn gevoel van haast blijft. Ik wil naar huis. Ik heb geen afspraken, maar om hier nu in mijn eentje gezellig te gaan winkelen, nee. Ik zou mijzelf misschien moeten gunnen wat meer tijd te nemen. Ik heb wel alle tijd, maar het is moeilijk om te vertragen. Ik moet nog naar de garage en ik moet nog een vaccinatie voor Piep regelen, Ik wil nog drie boeken uitlezen en twee Netflix series afkijken en ik wil ook elke dag een flink stuk lopen. Zo kom ik nergens aan toe, maar Haarlem is echt de moeite waard om te bezoeken, al is het maar voor even.

Ate Vegter, 19 augustus 2021

Beter is de vijand van het goede:
www.atevegter.wordpress.com/264

1 Comment

  1. Man, man, man, doe eens een cursus onthaasten. Lekker even een terrasje in Haarlem, dan even de stad bekijken (mooie stad), bezoek even een museum (er zijn er ettelijke) en rij dan moe maar voldaan terug. Netflix en de boeken zijn geduldige wachters.
    Succes met het onthaasten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s