2266 Oortjes

We gaan naar Bril & Lens op het Zuideinde. Piep krijg voor het eerst lenzen. Ze gaat straks naar De Triade in Edam en dat schijnt een uitgelezen moment te zijn voor dit soort veranderingen. De begeleiding is fantastisch en de lenzen zitten prima. Ze ziet nu alles haarscherp zonder bril. Wat een wonder!

Nu heeft ze ook wel nieuwe oortjes verdiend, zegt ze. Ze heeft er zelf voor gespaard en weet precies wat ze wil. Helaas gaat het met de nieuwe oortjes niet zo voorspoedig als met de oogjes. De eerste oortjes zijn te zwaar en vallen gemakkelijk uit en het tweede setje is te groot en krijgt ze er niet fatsoenlijk in. De oortjes waarvan ze weet dat die wel lekker zitten omdat papa die ook heeft vindt ze te duur. Dan nog maar even wachten. Niet alles hoeft snoerloos. Je kan nog best met bedrade oortjes naar school. Ze mag ze in in de bus, maar niet op de fiets. Ja, zegt ze, je mag met één oortje in fietsen, als je je linkeroor maar vrijhoudt. Zo liggen de afspraken bij de kinderen onderling en wat zou je daar als ouder nog tegen inbrengen?

Nou ja, het leven gaat door. Gisteren heb ik de twee door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangeboden gratis zelftesten besteld. We hadden er al een paar liggen van de Etos, maar goed, je wil niet lullig doen. Vandaag gaan we met Piep naar Koog aan de Zaan voor haar eerste vaccinatie. Koog aan de Zaan, daar kom ik ook niet elke dag. Zouden ze daar wel een kermis hebben die doorgaat? Ik moet er aan denken omdat de Volendamse kermis nu uiteindelijk toch helemaal is afgelast, tot verdriet van velen en voor de gemoedsrust van anderen. Ook de rommelmarkt bij de Opstandingskerk in Monnickendam gaat dit jaar voor de tweede keer niet door. Gelukkig kunnen we nog wel naar de Formule 1 races in Zandvoort, maar liever nog blijf ik gewoon in Waterland, waar af en toe de zon schijnt en het gewone leven gloort aan de horizon.

Ate Vegter, 21 augustus 2021

Een mooie voorspelling: Claire en Donald gaan winnen:
www.atevegter.wordpress.com/266

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s