2268 De poef en de verrassing

Het is zondag en het regent. Een mooie dag voor Ikea, maar eerst gaan we even een poef ophalen. De oude poef is versleten en ik heb een mooie koeienhuidenpoef gevonden op Marktplaats. We rijden naar de Delle Alpistraat, een nieuwbouwwijkje naast betondorp en ik zie de Bernabeuhof, Anfield Road, de Wembleylaan en de Stade de Colombes en dan realiseer ik me dat deze nieuwe wijk gebouwd is op de plek van het oude Ajax-stadion De Meer en dat Delle Alpi het oude stadion van Juventus is.

Dan rijden we naar Ikea, wat voor Lief de verrassing van de dag is, in scène gezet en georganiseerd door Piep. Lief vindt het leuk, ze laat zich graag inspireren door Ikea, zeker op een regenachtige dag als deze. Goed. Normaal rij ik altijd naar het bovendek, maar omdat we nu van de Delle Alpistraat komen wijst Tom ons naar de parkeergarage. Er is plek zat en soepel glijdt de XC70 op zijn plaats. Piep pakt gelijk een karretje, maar ik zeg dat we dat pas boven aan de trap pakken, anders moeten we met de lift. Ze zet het half terug en ik zeg dat ze het goed terug moet zetten en een vriendelijke meneer overziet de situatie en zet het karretje goed. Hij legt uit dat je boven ook een karretje kunt pakken. Ik bedank hem ook vriendelijk en zeg dat we hier voor het eerst zijn (ik bedoel hier in de parkeergarage maar hij begrijpt bij Ikea) en hij gaat uitleggen dat je boven kunt kijken en beneden kunt pakken en ik zeg niks, maar laat me alles uitleggen en het klopt wat hij zegt.

We volgen in een middelbaar tempo de slingerroute en kijken in de spiegel: een lamp voor Pieps kamer, een paar glazen, een bureaulegger en een oplader, batterijen en twee planten waarvan ik altijd weer de naam vergeet, dat is zo ongeveer de score. We lunchen bij McDonald’s en dan rijden we weer naar huis.

De nieuwe poef voelt onwerkelijk licht en hard aan. Hij lijkt wel hol, maar hij blijkt gevuld met een blok piepschuim. Ik sloop het eruit en vul hem met de vulling uit de oude poef. Nu heeft hij de juiste zachtheid en stevigheid. Het is een mooie dag, een beetje materialistisch misschien, maar goed, het kan niet altijd kaviaar zijn. Inmiddels is het droog.

Ate Vegter, 23 augustus 2021

Ontspullen met Marie Kondo:
www.atevegter.wordpress.com/268

Advertentie

3 Comments

    1. Ik kreeg er gelijk 2 reacties op. Een dacht dat het verhaal daarover zou gaan en iemand anders wilde ooit naar Canada en zit nu in Zweden. Niet gek voor een Volvoliefhebber.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s