2279 Snoeien

Een van de leuke dingen in het leven is werken in de tuin. Ook onder moeilijke omstandigheden, die elk mens van tijd tot tijd te verwerken krijgt, is het belangrijk plezier te houden in het werk aan de tuin. Er is een beroemd Frans spreekwoord dat dat bevestigt en dan is het ook zo, dat moet je maar aannemen. Je moet dan wel een tuin hebben, maar anders geldt het voor je balkon of voor iets anders waar je graag voor zorgt. Je moet het allemaal niet te letterlijk nemen, want dan komen we er niet uit.

Ik werk graag in de tuin, maar mijn mogelijkheden zijn beperkt. Lief doet eigenlijk de hele tuin, zo moet ik het zeggen, en ik doe de afvalverwerking, het verknippen en afvoeren van wat zij snoeit en ik maai het gras. Dat heb ik altijd al een van de leukste dingen ter wereld gevonden. Ik deed het vroeger al bij mijn moeder in de tuin. Het is aardig werk, je ziet onmiddellijk resultaat en het ruikt lekker. Er gaat niets boven de geur van vers gemaaid gras. Het schijnt dat het ook onder allerlei romantische schuilnamen in parfums verwerkt zit, want in de liefde mag je er geen gras over laten groeien, maar zo mag het niet heten.

Vandaag ruim ik het snoeiwerk van de afgelopen dagen op. Er zitten een paar grote takken bij van de prunussen. Dat vind ik het leukst. Ik knip er boven de container de kleine takjes af zodat het er gemakkelijk in past. De dikke takken zaag ik door. Terwijl ik snoei zie ik dat de boom op oude snoeiplekken razendsnel nieuwe takjes heeft aangelegd, maar dat is nu allemaal tevergeefs. Het is voorbij en voor het GFT. Het leuke is dat het er na al dat werk zo netjes uitziet, dat het bijna lijkt alsof je een nieuwe tuin hebt. Dat begint al na het grasmaaien en na het opruimen ben ik zonder dat iemand het weet een echte vernieuwer. Straks hoeft er niet meer gesnoeid te worden. Dan is het herfst en die doet het zelf.

Ate Vegter, 2 september 2021

En un momento dado
www.atevegter.wordpress.com/279

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s