2283 Lui sturen

Lui sturen, dat doe ik ook graag, bijna liggend, net als in de Formule 1. Je hoeft nergens heen, je hoeft niks te doen, er hoeft niets achter te blijven, niets hoeven anderen zich te herinneren, wanneer het voorbij is. Maar voor je kan luisturen moet er soms nog wel iets gebeuren. Hetzelfde geldt voor kijkun.

Het is een prachtige dag. De zon ontfermt zich over de hemel alsof er niets aan de hand is en de aarde wordt met rust gelaten. Geen donder, geen bliksem, geen regen, geen klap. Het is mooi weer. De straten liggen er verlaten bij, want iedereen zit op het water of voor de televisie naar de voorbereidingen van de Grote Prijs van Nederland te kijken. Ik heb mij al boos gemaakt dat dat niet voor iedereen te zien is, maar ik blijk ongelijk te hebben. Het is overal te zien – gratis, maar dat komt straks wel. We zijn nu nog in de tuin aan het snoeien. Lief snoeit en ik knip alles kort en klein zodat het in de groene container past – een van de aardigste werkjes in de tuin. Ik ben altijd blij als het snoeizoen weer is aangebroken.

Ik probeer de zender te vinden waarop de race wordt uitgezonden, maar kan niks vinden, terwijl het programma al begonnen is. Ik krijg advies overal waar ik het vraag, maar ik slaag er niet in Ziggo Sport tevoorschijn te toveren. Ten einde raad abonneer ik mij op alle Ziggo Sportkanalen, maar zelfs dat helpt niet. Ik had mij voor genomen minder boos in het leven te staan, maar je weet hoe het is, het wolkt gewoon op, als een razende.

Net op tijd krijg ik de gouden tip: kijk bij Instellingen bij verborgen zenders. Dat ik daar niet zelf aan gedacht heb! Dat heb ik altijd met goeie ideeën. Voordat ik er ben weet ik al dat het goed zit. Bij de verborgen zenders zie ik alles staan wat ik de laatste tijd niet kon vinden: de drie grote Duitse zenders, NPO 1 en 2 extra en Ziggo Sport. Ik zet bijna alles aan en ESPN uit. Ook dat helpt niet. Nog maar eens proberen. Bewaar en sluit af zie ik nu staan. Ja, dat had ik kunnen weten. Nu zie ik alles. Het is half drie. De race staat op het punt te beginnen. Daar gaan ze van start met Max op kop. Nu moet ik even Piep naar de kermis in Volendam brengen. Ik druk de pauzeknop in en kijk drie kwartier later verder.

Het is een prachtige dag. De zon ontfermt zich over de hemel alsof er niets aan de hand is en de aarde wordt met rust gelaten. Geen donder, geen bliksem, geen regen, geen klap. Het is mooi weer. De straten liggen er verlaten bij, want iedereen zit op het water of voor de televisie naar de winnaar van de Grote Prijs van Nederland te kijken. Later eten we pizza bij Jens.

Ate Vegter, 6 september 2021

Jaap Fisher:
www.atevegter.wordpress.com/282

1 Comment

  1. Leuk Ate, heel herkenbaar jouw emoties over het zien van Zandvoort.Wij konden kijken via Camel Digitaal, en daar waren ook 3dgn de dj’s van radio 538. Heel leuk echter zondag bleven ze maar praten en 15.15 nog steeds niets gehoord of gezien. Shit/shampoo..zoons gebeld maar namen niet op. Uiteindelijk een vriend die zei. via Kpn canal 14…en ziedaar…het geronk en gescheur was daar. Geweldig…op 150km afstand meekijken. Warme groet van Jos en Adrie

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s