2284 Alles Gratis

Nu de zolder helemaal leeggehaald is en geïsoleerd, staat het hele huis vol met ons verleden. Lang geleden, kort geleden, alles staat min of meer gesorteerd maar toch kris kras door elkaar op alle kamers die ons huis te bieden heeft. Ook op zolder staan al weer wat spullen en is er een duidelijke orde aangebracht. We maken onderscheid tussen wat om praktische of sentimentele redenen terug gaat naar de zolder en wat weg kan.

Veel kan direct naar de kringloop en we besluiten hierbij een grofmazige selectie aan te houden zodat er veel doorheen valt. De hele steeg staat vol en ik plak er wat papiertjes op met Alles Gratis, want misschien heeft iemand anders er nog wat aan. Wanneer even later Lief terugkomt van de boodschappen is alles weg. Alles. De buurman heeft het in zijn schuur gezet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en ik voel de neiging opkomen om naar hem toe te gaan en dat doe ik ook. Dat is niet verstandig en ik besluit om het maar te laten en dat dit een goede les is in overgave. Waarom, als we dan andere mensen gelukkig willen maken met onze ouwe troep in toch wel handige kratjes, waarom dan niet onze aardige buurman? Berustend loop ik terug naar huis. Het ziet er wel opgeruimd uit zo en we hoeven het nu niet naar de kringloop te brengen.

Dan hebben we nog spullen in categorie 1, die we op Marktplaats gaan zetten. Een prachtige wieg, een reiswieg, een poppenwagen, een loopfietsje, een Fisher Price kassa, een Tripp Trapp Stokke stoel, een replica roodblauwe Rietveld stoel, een mobiele airco en hockeyschaatsen. De rest mag terug naar de zolder.

Laat op de avond krijg ik een vriendelijke brief van de zolderman die blij is dat het allemaal zo snel geregeld is. Hij is zelf op vakantie en betreurt dat we niet heel blij zijn met onze disco uit de jaren zeventig. Hij heeft een mooi aanbod om het alsnog netjes af te werken met gipsplaten en na enig overleg gaan we daar op in, want een nette bovenkamer is voor iedereen een genoegen.

Ate Vegter, 6 september 2021

Hoe wij onze tijd verbeuzelen:
www.atevegter.wordpress.com/284

Alles moet weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s