2287 Inconsequent

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, dat wil iedereen wel, maar of het zo verstandig is, is nog maar de vraag. Het belang van consequentie wordt maar al te vaak overdreven, zeker in de opvoeding. Hoe fijn is het niet voor een kind om te ervaren dat vader en moeder het vaak helemaal niet met elkaar eens zijn en dat ze heel verschillende waarden en normen hebben. Hoe fijn is het niet wanneer een kind al jong leert dat de wereld niet rechtvaardig is en goed en eerlijk.

Doen wat je zegt is prima, maar soms komt het gewoon niet goed uit. Ik zal daar een eenvoudig voorbeeld van geven. Er wordt vanmorgen al vroeg aan de deur gebeld. We zijn al lang op, maar het is toch nog vroeg. Of ik mijn auto even wil wegzetten, want er moet iemand langs. Ik vertoef nog in mijn schrijfkleren en ga eerst even wat anders aantrekken. Dan ga ik naar buiten. Er staat een busje met aanhanger, wat er gemakkelijk langs kan, maar wat graag wil parkeren op de plek waar ik sta. Geen probleem. Ik zeg tegen die jongens (nu komt-ie): ‘Ik rij weg, en dan kijk ik wel wat er nog kan als jullie er staan.’ Ik rij weg en parkeer op de Beestenmarkt, waar nog plek zat is. Dan ga ik naar binnen zonder mij verder om de zaak te bekommeren. Ik heb niet meer gekeken wat er nog kan. Niemand zal daar ook op gerekend hebben.

’s Middag ga ik naar de grote Deen, maar omdat ik daar niet kan vinden wat ik zoek (brandspiritus) en er nooit goed de weg weet, ga ik snel door naar de kleine Deen, waar ik alles precies weet te staan. O, wat zal ik ze straks missen, die Denen, maar wat zal ik blij zijn met een grote Albert Heijn in Monnickendam. Toen ik hier kwam wonen, kon ik niet geloven dat er geen AH was en nu kan ik bijna niet geloven dat er een komt. Ik ga ook nog naar Bakker Gutter en de Hema voor cheesecake, maar die hebben ze niet. We halen Pieps tweede prik in Koog aan de Zaan en daarna eten we bij McDonald’s. Lief heeft een etentje van de zaak. Dat heeft allemaal niets te maken met inconsequent zijn, maar daardoor juist wel. Zo gaat het. Fijne dag!

Ate Vegter, 10 september 2021

Open brief aan Mark Rutte:
www.atevegter.wordpress.com/287

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s