2289 De muis en de olifant

De dag begint al vroeg. Lief maakt mij wakker. Er ligt een muis op Pieps bed. Lilly heeft hem gevangen. Piep is trots dat Lilly de muis naar haar kamer brengt: ‘Hij vindt het veilig op mijn kamer.’ Dat geloof ik onmiddellijk, maar de muis moet wel weg. Ik pak hem bij zijn staart, het is nog een oud model, hij lijkt draadloos, maar er zit toch een staartje aan. Ik neem hem mee naar beneden. Lilly volgt mij met argusogen, als een hond, Ik loop naar buiten en slinger de muis de tuin in. Lilly rent er achteraan en vangt hem opnieuw en sleept hem weer naar binnen. Even later is ze er nog mee aan het spelen op de trap maar dan is het afgelopen. De muis gaat in de vuilnisbak.

Straks komen de mannen van Zaanstreek Isolatie de zolder afwerken. We dachten eerst dat het ook zonder gipsplaten wel kon, zo’n discotheek uit de jaren zestig heeft toch ook wel iets, maar Jan van de Zaanstreek komt met een goed voorstel en vandaag gaat het gebeuren. Het is veel meer werk dan het volspuiten met isolatiemateriaal, maar gelukkig hoeven we het niet zelf te doen. Ik heb nog steeds een hekel aan werken, ook nu ik gepensioneerd ben. Ik kijk liever toe hoe een ander zich in het zweet werkt en schrijf daar dan een stukje over. Ieder zijn ding. Het zijn opnieuw twee aardige Polen. Ik drink koffie met ze in de tuin.

Zaterdagmiddag gaan we naar Artis. Piep zit met Dassie op tekenles bij Artis Ateliers. Ze gaan elke week met een groepje onder begeleiding dieren tekenen. Ze hebben een grote map gekregen om de krijttekeningen te bewaren, een pelikaan, een zeeleeuw, de olifant. De ouders brengen ze om de beurt hebben we afgesproken. Ik breng ze vandaag en eet een broodje op de hoek bij café Koosje. Na anderhalf uur haal ik ze weer op. Ik heb mijn laptop meegenomen.

Ate Vegter, 12 september 2021

Een nieuwe telefoon:
www.atevegter.wordpress.com/289

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s