2296 Naar de dierentuin

Het is zaterdag en dus gaan we naar Artis, waar Dassie en Piep artistiek worden geprikkeld. Lief is mee en nadat we de dames bij de dierentuin hebben afgezet, gaan we lunchen bij Café Koosje, waar ik vorige week ook zat. We nemen een tonijnsalade en een Italiaanse bol met warme brie en honing. We hebben de krant en het cryptogram meegenomen dus we hoeven niet de hele tijd te praten. Het smaakt heerlijk en we rekenen af bij de ober die het heel druk heeft, want ze lopen met een man minder.

Na Koosje nemen we een loopje. Het plan is om binnen het uur dat we nu nog hebben rond Artis te wandelen. We gaan over de Plantage Middenlaan langs de pelikanen, langs de oude gebouwen uit 1881 en met het Tropenmuseum in het vizier slaan we linksaf naar de Sarphatistraat, ik durf wel te zeggen, de mooiste plek van Europa. Een parkje met een beeld van Huib Fens, twee silhouetten. Dan over de brug naar het Entrepotdok, waar we links langs het water lopen en rechts de tot woningen omgebouwde pakhuizen zien. Over de brug terug naar de Plantage Kerklaan, maar wacht, op de brug staat Priscilla, koningin van de woestijn, en ik vraag of ik een foto van haar mag maken en ze doet me denken aan de zoete tijd dat ik zelf als Juliette door het leven ging, ach, waar blijft de tijd, hoe snel toch schiet zij langs ons heen, als een vuurpijl, een voetzoeker, een gillende keukenmeid.

Keurig op tijd zijn we weer terug bij Artis en we steken door de Plantage, waar we een drankje meenemen van de bar en buiten gaan zitten op het Artisplein. Terwijl we wachten valt een meisje naast ons een grote wond in haar hoofd en er is veel bloed en consternatie. Even later lopen we langs de knuffeldierenwinkel, waar ik tot mijn schrik zie dat Artis de Partis maar liefst een woekerprijs van € 24,95 moet opleveren en Arsis de Marsis zelfs € 29,95 en denk aan de verbleekte exemplaren bij ons thuis op de bioscoopstoelen en ik kan niet begrijpen dat we daar ooit zoveel geld aan hebben uitgegeven, maar daar zijn Piep en Dassie al weer terug met de prachtigste tekeningen van uilen en ander gedierte. We lopen naar de auto en we rijden naar huis.

Ate Vegter, 19 september 2021

Hippe Gasten:
www.atevegter.wordpress.com/296

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s