2300 Naar Amsterdam

Het is prachtig weer en woensdag en na de boodschappen ga ik naar Amsterdam waar ik een lunchafspraak heb met I. Ik zou natuurlijk met de elektrische fiets kunnen gaan, maar dat bedenk ik pas als ik er al ben. Ik parkeer bij de Bijenkorf. Het is fijn om weer in mijn oude stad te zijn, waar ik dertig jaar geleden tien jaar om het hoekje in de Warmoesstraat gewoond heb. Ik ken alle straatjes en steegjes hier en het is mooi om te zien wat er nog hetzelfde is en wat veranderd.

De Bijenkorf bijvoorbeeld lijkt nog hetzelfde maar de hele benedenverdieping, waar ik vroeger pakken en schoenen kocht, is overgenomen door horloges, luchtjes en dure merken: Dior, Prada, Gucci, Louis Vuitton, al die gasten klitten bij elkaar op de parterre. Ik voel me hier al jaren thuis anders zou ik me ontheemd voelen. Gelukkig is het niet druk en zo zeil ik de Dam op langs André Hazes.

Het is gezellig in het Schuim waar iedereen buiten zit in dat heerlijke nazomerweer. We bestellen een kopje koffie en een glaasje water en daarna een tonijnsalade en een uitsmijter. Ze hebben geen alcoholvrije wijn. We praten over het leven en de dood en alles wat daar tussen zit. Veel meer is er niet, maar voor ons is het meer dan genoeg en het is fijn om hier weer te zijn, want dat is lang geleden.

Na afloop loop ik nog even binnen bij Zap Records in de Paleisstraat. Daar staat allemaal vinyl van mijn leeftijd. Ik zoek Revolver en The White Album van The Beatles en de eerste plaat die ik aantik is Revolver van The Beatles, maar voor 35 euro laat ik hem toch nog maar even staan. Ik wil wel van alles maar uiteindelijk ben ik toch een krent. Ik stream het wel. Daar hoor ik Eleanor Rigby al. All the lonely people, where do they all come from? Ik zou het niet weten. Piep belt waar ik ben, ik zeg Amsterdam en dan ga ik gauw naar huis.

Ate Vegter, 23 september 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s