2302 Bijna ongwoon

Het is bijna zover. Ik hou erg van situaties waarin iets bijna het geval is. Dat is vaak beter dan de zaak zelf. Het is bijna Sinterklaas, het is bijna kerst, het is bijna Nieuwjaar. Hoe vaak vallen die dagen zelf niet tegen door te weinig kadootjes of familieruzies. Juist op grote feestelijke aangelegenheden gaat het mis tussen vrienden en broers en zussen. Daar heb je bij de voorpret allemaal geen last van.

Zo kan ik erg genieten van de komst van Albert Heijn en de Dekamarkt naar Monnickendam. Heel Noord-Holland staat wat dat betreft op zijn kop en de afdeling heksen en blauwverven van Albert Heijn trekt als een razende door de provincie. Het is indrukwekkend tot op welk detailniveau dat allemaal voorbereid en georganiseerd moet worden. Ik kan dat waarderen, maar ben ook blij dat ik nu met pensioen ben en ervan kan genieten zonder een poot uit te steken.

Ik ben benieuwd of de Dekamarkt ook gwoon als huismerk heeft maar moet tot mijn teleurstelling vaststellen dat dat meer een slogan is dan een merk: Er is maar 1 de Beste. Het is nog de vraag of zij dat ook zijn, maar met bescheidenheid heeft het niks te maken. Dat doet er ook niet toe.

Albert Heijn heeft niet eens een huismerk, alleen de eigen koffie heet Perla, maar onder die naam kun je niet van alles verkopen, dat snapt iedereen. Ze zetten het logo erop en dan heet het AH huismerk. Ja, zo kan ik het ook. Dan vind ik het heel wat creatiever, zij het nogal gekunsteld, wanneer de Deen een paar jaar geleden overgaat van Perfekt naar gwoon. Ik moet er wel even aan wennen, maar kan ook veel plezier beleven aan alle zinnetjes die vervolgens op de verschillende gwoon producten staan: dan neem je er gwoon nog een, of gwoon een fijne opsteker. Altijd fijn om iets te lezen te hebben tijdens het winkelen, maar ja, die tijd is nu gwoon voorbij.

Ate Vegter, 25 september 2021

.

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s