2303 Naar de Noppes

De zolder is opgeruimd en alles wat we niet meer willen bewaren staat in de hal. We bieden het aan op Marktplaats. De wieg en de oranje kinderstoel worden op die manier snel verkocht, maar voor de rest is geen belangstelling. Ik laad alles in de XC70 en breng het naar Noppes in Purmerend. We nemen afscheid van de roodblauwe Rietveldstoel, de poppenwagen, de loopkoe die geen melk geeft, het rieten boodschappenmandje, de hockeyschaatsen, de tuinstoelen en de Fisher Price kassa.

Ik verheug mij op de blije gezichten van nieuwe kopers en ben benieuwd wat ze voor de Rietveldstoel zullen vragen. We kijken nog even bij de fietsen, want Piep heeft een rijwiel nodig voor bij school, zodat ze op de tweewieler naar gymnastiek kan en naar vriendjes en vriendinnetjes in de buurt van De Triade. We zien twee goede fietsen die in aanmerking komen, maar ik durf niet te beslissen zonder Piep. Ik denk dat ze de omafiets het mooist vind, maar die is misschien iets te groot. We gaan naar huis en later op de middag ga ik terug met Piep. Ze vindt de omafiets het mooist en hij past net. Ik kan het zadel nog iets lager zetten. Een meneer zegt dat hij goed zit en dat ze ook nog groeit en dat een te kleine fiets alleen maar erger wordt.

We betalen bij de kassa en laden de bicyclette in de auto, want juist daarom heb je een Volvo. Ik breng Piep naar tekenles en ga met de fiets naar huis. Ik zet het zadel wat lager en pak een hangslot uit de buitenkast. De reservesleutels berg ik op in de brede la van het bureau. Dan haal ik Piep weer op van tekenles. Ze is bezig met een portret van Tommy. Ze ziet dat ik pink cadillacs hebt gekocht, scheurt het zakje open waarna de mierzoete geur de auto vult. Ze proeft en slaakt een diepe zucht: ‘O, that is so satisfying!’ We rijden naar huis.

Ate N. Vegter, 26 september 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s