2304 Naar Zevenhoven

Het groene hart binnen de vierhoek Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag dotter ik vanaf de afslag Vinkeveen. Ik kom hier bijna nooit, ja vroeger, toen mijn oom en tante in Alphen aan den Rijn woonden, ging ik er een keer op de fiets heen vanuit Rotterdam, 34 kilometer. En vorige week toen ik met Alje naar Luc ging.

Het is net of ik wat meer in beweging kom de laatste tijd, want vandaag ga ik midden in het hart lunchen bij Hans. Ik stop onderweg wel een paar keer want ik vind het landschap overweldigend mooi, alsof ik op vakantie ben. De wegen worden steeds smaller en schommelen langs weilanden met koeien en paarden. Die ken ik wel vanuit mijn thuishaven Waterland, maar daar (=hier) is alles toch vlakker en platter en strakker. Glooiend kan je het hier(=daar) nog niet echt noemen, maar het lijkt wel ouder en met meer struikages. De paarden klitten verwonderd bij elkaar wanneer ze de Volvo zien stoppen en fluisteren elkaar het laatste nieuws in de oren. Even later is daar de poort en het hek en het is allemaal gemakkelijk te vinden en daar ben ik dan. Hans staat als een rustende jager midden op het pad.

Zo’n nieuw huis moet ik altijd een beetje veroveren en het is fijn om er zijn hand in te herkennen. Ik maak kennis met zijn vrouw en dan gaan Hans en ik in de serre zitten. Kletsen, dat is eigenlijk wat we vooral doen, over vroeger, over nu, over het werk, onze rol daarin, over het leven, over nu en later en hij laat me zijn collectie raceauto’s zien, een kale body van een Audi en een rode Fiat dacht ik, waaraan hij sleutelt om tot rust te komen. Ik heb altijd grote bewondering voor mannen die zelf aan hun auto knutselen. Ik kan eigen niets onder de motorkap.

Ik schiet een paar plaatjes, we lunchen in de keuken en dan is het al weer tijd om te gaan. Als cadeautje krijg ik de Institutie van Calvijn mee, over compassie en de nuance, zegt Hans, net iets voor jou. Terug naar huis is altijd gemakkelijk en sneller. Ik verbaas mij erover dat ik nooit dit soort uitstapjes maak zonder doel, want ik kan er erg van genieten. Ik vergeet de boekenmarkt, maar wil het daar toch nog een keer over hebben. Later. Fijne dag!

Ate Vegter, 27 september 2021

3 Comments

  1. Mooi uitstapje – alleen die auto foto’s nog…

    Ik doe ook niets onder de motorkap, maar mag graag auto info uitwisselen.

    Fijne week verder bro.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s