2312 Het Atelier

Het is een leuk uitje. Even naar de schilderijententoonstelling van mijn zus in Utrecht. Ik was er een paar jaar geleden ook en toen hebben we erg gelachen met vriend Eisso. Ik spreek hem binnenkort weer. Piep zal ook meegaan met een vriendinnetje, maar op het laatste moment laat het vriendinnetje het afweten en dan blijft Piep toch ook maar liever thuis, spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het jammer, maar zo is het leven en niet anders en welgemoed gaan we samen op weg. Lief maakt onderweg een selfie van ons, die gespiegeld in mijn fotoalbum verschijnt en ik zet hem op Facebook omdat het lijkt alsof Lief rijdt. Iedereen in verwarring, maar het leert je dat wat je ziet niks bewijst en dat selfies gespiegeld zijn, tenzij je het uitzet.

Daar zijn we al in Utrecht. We worden hartelijk welkom geheten door Els en Wick, die toevallig net bij de receptie zitten. De expositie is in een gebouw waar allemaal kunstenaars zitten en omdat het officieel is, volgen we de gele pijlen. Zo komen we in contact met de andere paradijsvogels die hier schilderen, beeldhouwen, keramieken of vioolbouwen. We zien mooie dingen en ontmoeten Marcel, die een heel verhaal heeft en zeven stijlen, en Willem, die niet meer weet hoe oud hij is. Hij schildert eindeloos treurig. Bij de vioolbouwer mag ik geen foto maken. Hij wil graag dat Janine Jansen ooit op zijn prachtige violen speelt. Ineke maakt lief porselein en dan zijn we bij het atelier van Els, waar Wick een hele entresol getimmerd heeft voor de opslag. We worden gastvrij ontvangen met koffie, drankjes en lekkers en we genieten van de artistieke werken om ons heen.

Het is leuk om te zien hoe ze als een twee-eenheid dit schilderbedrijf runnen en ik geniet van de gestage stroom aan bezoekers en de gesprekjes over  kunst en interpretatie. Nu vind ik het weer jammer dat Piep niet mee is, want ze zou verlegen zijn, maar er ook van genieten en misschien wel een leuk gesprek met Els hebben als collega kunstenaars. Ik neem mij voor dat we een andere keer nog eens met Piep langsgaan. Dan is het tijd om terug te rijden. Het is een mooi uitstapje geweest, op deze regenachtige dag waarop Ajax en Feyenoord verliezen.

Ate Vegter, 5 oktober 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s