2315 Rondje Monnickendam

Het is een dag die eindigt in 11.464 stappen. Dat is een beetje geflatteerd, want zo’n horloge telt meer mee dan een telefoon. Ik heb al die sportsystemen verder uitgezet, trainingsminuten, traptreden, staan, ik werd er helemaal gestoord van om alles iedere dag weer te willen halen. Zo’n watch is het prettigst als-ie je een beetje met rust laat, net als Siri, die stelt ook op de meest ongewenste momenten vragen, of ze begint opeens over Belgrado omdat ze meent dat ze daarover een vraag gehoord heeft. Ik weet niet hoe ik haar uitzet. Het ergst is nog als je een filmpje kijkt, waarin ze haar naam meent te horen. Dan is het nog een hele klus om voorbij dat punt te komen. Slecht luisteren en een beetje doof zijn heeft voordelen. Alleen in Parijs liep ik meer.

Het begint ’s morgen met boodschappen doen. Lief wil graag lopen, want dat doet ze ook vaak met Pé de laatste tijd, en ik wil graag langs de verse AH. Dat blijkt een fatale combinatie. We lopen langs alle supermarkten die Monnickendam kent en dan ook nog even langs haar zus, waar het altijd gezellig is. Dan zit ik al op zesenhalf duizend. Tot mijn genoegen zie ik dat mijn voorspelling uitkomt dat Albert de ingang maakt waar de uitgang was. Ik kan bijzonder genieten van dat soort kleine, onbelangrijke details. Zulke veranderingen maken ook nieuwe verbindingen in je hersenen.

’s Middags is het donderdag en dat betekent dat we het Streekblad rondbrengen. Het pakket ligt al in de steeg. Piep wil bij thuiskomt eerst nog even chillen. Om vier uur beginnen we. Zij doet rechts en ik links. Op de Johan Buijeslaan zie ik een dappere mevrouw haar boom snoeien. Ze staat met een heggeschaar op een wankele ladder en ik bied aan haar even te helpen, voordat ze als slecht nieuws in de krant komt. We raken aan de praat en ze blijkt Lief te kennen en natuurlijk ook de oude overburen, waar wij vroeger veel kwamen. Piep belt waar ik blijf en ik ga gauw weer verder. We noteren dat we het allebei een leuk praatje vinden. Tegen zes uur zijn we weer thuis. Soep met ballen. Dat gaat er wel in.

Ate Vegter, 8 oktober 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s