2317 Mijn strijd tegen verval

Het is nu ruim twee jaar geleden dat ik op de rommelmarkt van de PKN Monnickendam, op de eerste zaterdag van september 2019, lang voor de coronacrisis, een prachtig kastje koop. Het lijkt mij een nogal kerkelijk kastje met die prachtige gotische ramen in het reliëf. Misschien dat er ooit de Avondmaalswijn in bewaard wordt, die mijn vader in zijn jonge jaren als vertegenwoordiger in wijnen, limonades, boerenjongens en reine claude aan de kerk van Apeldoorn levert, maar dat terzijde.

Het is gewoon een mooi kastje en bijzonder geschikt voor mijn buitenbieb, Ate’s Uitgeef Bibliotheek AUB, waar alle boeken altijd gratis zijn en voor niks, waar je alles mag halen en brengen en waar geen regels gelden, wat voor een buitenbiebje bijzonder is, daar veel van mijn collega-bibliothecarissen overal graag een oogje op houden en stempels in zetten. De bieb draait als een tierelier, in weer en wind en zorgzame voorbijgangers zetten vaak de deurtjes dicht als het regent en weer open bij droog. Zo gaat alles goed, totdat de sporen van de tijd zich meer en meer in het hout lijken te vestigen. Het wordt er niet mooier op zie ik met lede ogen aan.

Van de week heb ik het kreng de tuin ingesleept en opnieuw in de buitenbeits gezet. Ik hou niet van dat soort klussen, maar ben wel blij met het resultaat. Nu is alles weer tijdelijk nieuw. Kom dus gerust langs om een prachtboek te scoren, want er staat heel wat nieuw werk in wat ik speciaal voor u bij de kringloop heb aangeschaft, want ook de gratis lezer moet worden voorzien van literaire kwaliteit. Kwaliteit, de juiste tijd, zei mijn goede vader vroeger al en die lijkt steeds meer gelijk te krijgen, wat hij altijd al had zonder het te weten. Dat is misschien wel de ware wijsheid.

Ate Vegter, 10 oktober 2021
www.1001gedichten.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s