2320 De grote boze wolf

H Het is een dag als alle andere en er staat bijna niks in de agenda. Dat gelul dat je het na je pensioen nog veel drukker hebt dan toen je nog werkte, dat geldt misschien voor de overdreven regelaars, die altijd maar bezig moeten blijven en nooit eens tot rust komen tot ze er bij neervallen, hier is dat allemaal niet aan de hand. Er gaan dagen voorbij dat ik alleen de afwas doe en de boodschappen. Een heerlijk bestaan. Ik kan niet anders zeggen. Je gelooft het misschien niet, maar weet je dat ik vroeger nooit gespijbeld heb? Echt nooit, want ik kon het niet verdragen dat ik ergens anders was dan waar ik moest zijn. Te laat komen, dat was mijn uiterste grens en dat deed ik dan ook met liefde.

Nu is dat allemaal anders, want zodra je wat ouder bent slaap je minder en ben je overal vroeg bij. Ik slaap volgens mijn Apple Watch nu gemiddeld 5 uur en 56 minuten en ik doe gemiddeld 5.815 stappen per dag. Hij weet ook precies wanneer ik voor het laatst een fietstochtje heb gemaakt en zo doet hij alle cijfers en blijven mijn persoonlijke hersencellen beschikbaar voor de mooie herinneringen aan vroeger tijden, die achteraf beter zijn dan de oorspronkelijke werkelijkheid, maar goed.

Over boodschappen gesproken, mijn eerste Albert Heijn zit aan de Streksingel in Rotterdam, het is een flinke, maar van XL heeft niemand nog gehoord. Ze verkopen wijn in pakken. Dat is revolutionair in een tijd dat iedereen alleen nog maar sherry, vermouth en Rose d’Anjou drinkt. En de laatste AH is dan die nieuwe aan ’t Spil. Sommigen denken dat ik fan ben en dat is ook zo, maar wanneer er een Spar was gekomen had ik daarover geschreven en verteld dat ik met mijn vader mee mocht naar de Spar in Dieren, waar de grote boze wolf woont, waar hij naar binnen gaat en ik alleen in de auto achterblijf, achter het stuur kruip, tussen het stuur en het dashboard naar buiten kijk, broem broem geluiden maak en de handrem lostrek, waardoor de Opel Olympia langzaam achteruit de weg op rolt en ik als laatste beeld mijn vader de winkel uit zie hollen om nog te redden wat er te redden valt. Maar ja, het werd geen Spar, maar een AH.
Ate Vegter, 13 oktober 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s